Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Sveriges Caroline Seger räcker ut sin hand till en bedrövad tysk spelare efter VM-kvartsfinalen.

Tyska OS-tårar – hoppas Sverige vinner VM

Flera tyska spelare grät efter det historiska uttåget mot Sverige i kvartsfinalen i Rennes. Den regerande OS-mästaren missar nu sommarspelen i Japan nästa år – och hejar på Blågult i resten av VM.

Den tyska besvikelsen var tydlig när fotbollsspelarna kom ut till skrivande press efter VM-kvartsfinaluttåget mot Sverige på Roazhon Park. Storstjärnan Dzsenifer Marozsán, som inte hade spelat match på tre veckor på grund av en bruten tå i vänster fot, var nedstämd.

- Det är en besvikelse för oss. Vi hade velat gå till semifinal, men förlorade i dag, säger hon.

Tyskland tappade en 1–0-ledning, efter Lina Magulls mål efter drygt en kvart, till 1–2. Förlusten innebär att stornationen, som tog OS-guld i Rio de Janeiro för tre år sedan efter finalseger mot Sverige, missar sommarspelen i Japan nästa år.

"Dubbel besvikelse"

- Det är dubbel besvikelse. Det var vårt minimål (i VM). Jag tänker inte så mycket på det just nu, men det är sant. Det är tufft, säger Marozsán som inte kände sig påverkad av sin skada.

TT: Vilka tror du vinner VM?

- Jag bryr mig inte, jag hoppas på Sverige, kanske. Eftersom vi förlorade mot dem.

TT: Du bryr dig inte?

- Jag kommer absolut att kolla, men jag är inte med längre. Jag önskar alla lag lycka till.

Målvakten Almuth Schult, som släppte in sina två första mål efter att ha hållit nollan i Tysklands inledande fyra VM-matcher i Frankrike, kom ut iklädd Nilla Fischers svenska matchtröja ut och in. Spelarna har spenderat sex år tillsammans i klubblaget Wolfsburg.

- Jag är stolt över att vi bytte tröjor. Något speciellt, jag tar med mig den hem, säger Schult.

Efter matchen syntes flera av de tyska spelarna gråta. Schult bekräftar att så var det.

24-årig svit bruten

- Absolut. Vi är besvikna. Efter de senaste fyra matcherna hade vi bra självförtroende. Vi trodde vi skulle ta oss till semifinal och final.

TT: Vad är den största besvikelsen, missa OS eller VM-semifinal?

- Jag tycker att OS-kvalmissen är det största. Vi visste före VM att det skulle bli en tuff turnering eftersom vi bara har haft några månader med vår förbundskapten (Martina Voss-Tecklenburg). Vi är under utveckling, och inte på vår högsta topp. Nästa år ville vi bygga något för tysk fotboll, men nu kan vi inte det.

Tysklands förlust mot Sverige var den första i ett stort mästerskap (VM, OS, EM) sedan 2–3-förlusten i gruppspelet vid VM i Sverige 1995.

- Det är en del av att vara idrottare. Historia är historia. Tiden skulle komma för en förlust, och det var i dag, säger Almuth Schult.