Tysklands förbundskapten Martina Voss-Tecklenburg. Arkivbild.
Tysklands förbundskapten Martina Voss-Tecklenburg. Arkivbild.

Tyska förbundskaptenen: "En 50/50-match"

Statistiken talar för Tyskland. Men förbundskaptenen Martina Voss-Tecklenburg känner inget större övertag inför kvartsfinalen mot Sverige.

ANNONS
|

Tyskland hade träningsledigt på tisdagen för att ladda om inför VM-kvartsfinalen mot Sverige. I stället höll Martina Voss-Tecklenburg en egen pressträff på VM-anläggningen en bit utanför Rennes, där kvartsfinalen spelas på lördag.

- Det är allmänt känt att Sverige vill spela om VM-titeln och att man måste räkna med Sverige i varje turnering. Det har de bevisat också, säger hon.

ANNONS

- Och att det i varje turnering kommer till ett möte Tyskland–Sverige känns inte så förvånande längre på något sätt.

Nollan intakt

Tyskland har tagit sig till kvartsfinal utan insläppta mål i segrarna mot Kina (1–0), Spanien (1–0) och Sydafrika (4–0) i gruppspelet samt mot Nigeria (3–0) i åttondelsfinalen. Tyskland har inte heller förlorat mot Sverige på elva raka mästerskapsmatcher.

Den ur svenska ögon dystra statistiken har inte gått obemärkt förbi heller i tyska medier. Även träningslandskampen i Stockholm i våras (tysk seger med 2–1) har fått uppmärksamhet sedan det blev klart att ett nytt mästerskapsmöte mellan länderna väntar.

- Men för oss får det egentligen inte spela någon roll, säger Martina Voss-Tecklenburg.

- Jag tror att om vi kommer framåt i vårt tempospel, då kommer vi till chanser. Men vi vet också att de har snabba spelare i anfallet. Det kan bli en match där omställningarna och de små misstagen avgör.

ANNONS

Marozsan spelklar

Samtidigt är den tyska storstjärnan Dzsenifer Marozsan mer eller mindre spelklar igen. Lyonstjärnan bröt en tå i vänstra foten i Tysklands VM-premiär mot Kina och har inte spelat sedan dess, men var dock ombytt redan i åttondelsfinalen mot Nigeria.

I vilken utsträckning mittfältaren kan spela på lördag återstår dock att se, enligt Martina Voss-Tecklenburg.

- Vi bestämmer oss kanske först på lördag om vi väljer Dzsenifer Marozsan från start eller om vi vill utnyttja det valet först under matchens gång, säger hon.

- Vi får se hur tån reagerar på träningen under veckan.

TT

ANNONS