Lovande start. Noa Swanling har gått upp en viktklass men stod sig väl även mot tyngre motståndare.
Lovande start. Noa Swanling har gått upp en viktklass men stod sig väl även mot tyngre motståndare.

Tyngre Swanling tog silver i Swedish Open

JK Nationals landslagsman Noa Swanling, 17, har gått från -66 kiloklassen till -73 kilo. Men landslagsmannen håller även i den klassen. Det visade han på Junior Swedish Open.

ANNONS
|

JSO är dessutom inte vilken tävling som helst. Den rankas nämligen som den tuffaste i Sverige och i årets upplaga deltog totalt 450 judokas från sex olika länder.

Swanling inledde med seger mot Miska Pyykkö, Finland. En jämn uppgörelse där Swanling kunde avgöra, med en tomoe nage, först fem sekunder från slutet.

Näst på tur stod landslagskollegan Noel Langenius och efter full tid var mötet oavgjort. Men efter två minuter av golden score (första poängen avgör) säkrade 17-åringen från National segern.

I semifinalen väntade en ny finländare, den internationellt meriterade Sayd Kubajev. Men inte heller han kunde stoppa Swanling som därmed var klar för final.

ANNONS

Tre finländare blev dock för mycket, skulle det visa sig. Noa Aleksi Mielty knep segern efter att Swanling dragit på sig en varning som blev avgörande i en annars jämn match.

Nationals Isac Larsson och Eric Rössel slutade oplacerade.

ANNONS