Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

1/60

Tylösand Cross Challenge – ett kraftprov på stranden

För andra gången avgjordes i helgen Tylösand Cross Challenge i regi av bland andra IS Halmia och Livräddarna Tylösand – ett kraftprov med åtskilliga hinder och löpning på stranden och i vattnet.

Drygt 100 tävlande mötte upp på lördagen för att få en rejäl genomkörare i det fina höstvädret. Tylösand Cross Challenge är en tävling utan klocka där individen mer tävlar mot sig själv och alla hinder.

– Den här typen av tävlingar finns i andra städer. Det var vår tidigare ordförande Susanne Erlandsson som var med och drog igång det här loppet i fjol, säger Kjell Andersson, tävlingsledare från Halmia.

Deltagarna fick välja om de vill springa ett, två eller tre varv på den tre kilometer långa slingan runt Tylösand. På vägen tvingades de som tävlade bland annat att rusa ut i havet och runda en boj, springa med kettlebells upp för trapporna till hotellet, ta sig över trämurar och gräva sig under båtar på upploppet på stranden.

– En jätterolig tävling, en utmaning och se att man klarar av det, säger halmstadsbon Charlotte Kjellner, som gjorde ett storstilat lopp över de nio kilometerna.

Eftersom löparna startade i olika grupper med fem minuters intervall och utan någon klocka korades inga segrare.

Vad var tuffast i loppet?

– Det långa vattnet – det kändes som om det blev djupare och djupare för varje varv, konstaterar Kjellner, som verkade närmast oberörd över den närmare timmen långa tävlingen.

– Jag brukar springa långlopp och tränar väldigt mycket. Det här var ett bra träningspass, tycker hon.

Fler lokala sportnyheter hittar du här