Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Folkfest i Globen i kväll. När Djurgården spelar sin första SM-final i Stockholm på nio år blir det fullsatt i Globen. Sedan tvingas laget flytta tillbaka till Hovet. Arkivbild.

Tvingas ut från Globen: "Vi är vana"

Djurgården fyller Globen för andra matchen i rad i kvällens andra SM-final mot Frölunda. Sedan blir Stockholmslaget utputtat till Hovet av innebandyfinaler och en hockeylandskamp. Och går miste om sköna extraintäkter.

Djurgården har sålt ut varenda match under sin framgångsrika slutspelsvår.

8 094 åskådare har fyllt Hovet under de fem första slutspelsmatcherna och i senaste hemmamatchen, den sjätte SM-semifinalen mot Färjestad, flyttade laget in i Globen.

Det blev fullt där också, 13 850 åskådare. Nästan 6 000 fler än vad Hovet kan husera.

Tisdagens final, den första i Stockholm på nio år, förväntas också bli utsåld.

Flyttar tillbaka

Sedan får Djurgården snällt maka på sig och flytta tillbaka till Hovet. På lördag är Globen upptaget av SM-finaler i innebandy och vid en eventuell sjätte final, nästa torsdag, är det Svenska ishockeyförbundet som konkurrerar ut klubben.

Tre Kronor möter Ryssland i VM-genrepet Carlson Hockey Games den 1 maj och en ny is, med SHL:s och Djurgårdens reklam, hinner inte bli iordningställd till dagen efter.

- Vi är vana, det är så Stockholmshockeyn ser ut. Jag är inte bitter utan man får i stället se det som en uppsida när möjligheten finns att spela i Globen, säger Silfverstrand.

Stort intresse

Hur mycket extrapengar Djurgården går miste om kan hon inte säga.

- Jag har inte fått sammanställningen från vår senaste match där. Det är extrapengar, men det kostar också mer att spela i Globen, säger Silfverstrand.

Däremot beklagar hon att flytten tillbaka till Hovet ger färre möjligheten att se laget.

- Det är nio år sedan vi var i final senast och när vi väl är här och ser vilket stort intresse det är så hade det varit kul att ge fler djurgårdare möjligheten att se oss.