Nashvilleforwarden Viktor Arvidsson svarade för två mål när Sverige slog USA i VM-semifinalen med 6–0.
Nashvilleforwarden Viktor Arvidsson svarade för två mål när Sverige slog USA i VM-semifinalen med 6–0.

Tvåmålsskytten Arvidsson: "Fantastiskt stöd"

Tvåmålsskytten Viktor Arvidsson satte tonen i 6–0-krossen mot USA. Efter att VM-finalplatsen säkrats hyllade han den gula publikväggen.

ANNONS
|

Nashvilleforwarden Viktor Arvidsson är en av 13 VM-debutanter i årets Tre Kronor och nu väntar final på söndagen i Royal Arena i Köpenhamn.

- Jag vill ju vinna nu och det är det vi är här för. Det ska bli en otrolig upplevelse, säger 25-åringen.

Tillsammans med Nashvillekompisarna Filip Forsberg och Mattias Ekholm var Arvidsson Tre Kronors sista NHL-förstärkningar till VM-truppen. I kvartsfinalen mot Lettland – hans tredje match i mästerskapet – spräckte Arvidsson sin målnolla.

ANNONS

I semifinalen svarade han för två mål – det var Arvidsson som visade vägen med sitt ledningsmål knappt 15 minuter in i matchen. Fram till dess hade USA dominerat matchbilden.

- Det är klart att det är viktigt med första målet. Det är det i alla matcher. Det släpper ju nerverna lite, säger Arvidsson,

I den tredje perioden satte han sedan 5–0 i tom kasse efter att USA tagit ut sin målvakt. Då hade Sverige redan svarat för en målexplosion i den andra perioden – från 2–0 till 4–0 inom loppet av drygt tre minuter.

- Vi gör ju mål i boxplay (2–0) – det tar väl musten ur dem ,

Efter semifinalen hyllade han den svenska supporterinvasionen i Köpenhamn.

- Ett fantastiskt stöd. Det är ett grymt tryck i arenan, säger Arvidsson.

ANNONS
Köpenhamn, TT:s utsände

ANNONS