Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Tvåfaldige vinnaren nära ny triumf i Tylösand

Trenden är bruten i Tylösand aquathlon och swim. Halmstadbon Fredrik Schriever-Abeln bytte under lördagen ut sina två guld mot silver i tävlingens ena huvudklass.

– Jag var först efter simningen, men sedan var han för snabb, pustar SK Laxens Fredrik Schriever-Abeln efter målgången

45-årige Halmstadbon har, under internationella tävlingens två år, varit med och upplevt hela folkfesten. Glada barn i tävlingskläder, pensionärer med fokus på motion och seniorer som går för att vinst. 

Han är en av seniorerna som gått för vinst och har vunnit huvudklassen, två kilometer simning och 21 kilometer löpning, båda åren, men föll i år på målsnöret och kom tvåa med tiden 1:59:09. Det var drygt fyra minuter efter vinnaren Daniel Herstedt från Heleneholm och en minut före klubbkamraten och trean Pelle Karlsson.

– Jag sprang betydligt bättre i fjol. Det var tuffare nu eftersom att det var varmare än då. Däremot var det bättre i år än för två år sedan, när det var lika varmt, säger Schriever-Abeln. 

SK Laxen skördade även framgångar i damernas huvudklass. Hanna Olsson vann med tiden 2:18:05, medan Halmstadklubben Team Triathlon Multisports Therese Ek kom trea i mål. 

Nytt för i år var att barn, från fyra år och uppåt, tävlade i ett lopp med 200 meter simning och 500 meter löpning, samt att tävlingen smygöppnade i fredags med ett strandlopp, där bland annat Halmstad Eagles spelare sprang i full mundering.

– Vi vill att det ska vara en tävling för alla. Det är ganska unikt med tanke på att vi har en ryggrad med att det är en internationell tävling, säger tävlingsledaren Anders Björkholm.

I år deltog runt 350 aktiva från sju olika länder i tävlingen, Det kan bli fler nästa år. Björkholm ser en ljus framtid för tävlingen och liknande event i sommarstaden - Halmstad. 

– Vi växte i år i antal deltagare och utökade från två till tre dagar. Det kan bli fyra dagar nästa år, samtidigt som vi öppnat för att arrangera triathlon-VM i Halmstad. Det är fantastiska möjligheter här. Titta bara, säger Anders Björkholm och gestikulerar ut mot den stora folkmassan på Tylösands avlånga strand. 

Fler lokala sportnyheter hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!