Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Douglas Lindelöws tolfteplats på Zacramento i Scandinavium gav poäng som räckte för att ta en plats i vårens världscupfinal.

Två till cupfinal – ett styrkebesked

Två svenskar får rida världscupfinal i hoppning i april. Douglas Lindelöw säkrade sin finalplats i Göteborg, trots en försmädlig rivning.

För fem år sedan, 2013, hade Sverige fyra ryttare i världscupfinalen. Rolf-Göran Bengtsson var bäst som sexa. Henrik von Eckermann, Jens Fredricson och Malin Baryard Johnsson var också med.

Efter det har bara enstaka blågula deltagare fått vara med i inomhussäsongens höjdpunkt. Till nu.

Henrik von Eckermann var finalklar redan före sin succéinsats i Göteborg.

Snabb Lindelöw

Douglas Lindelöw räknade med att behöva ta några poäng – och gjorde det. Han rev ett hinder med Zacramento, men hade bästa tid bland ryttarna med fyra fel och fick en tolfteplats.

- Han var besviken över att inte vara med i omhoppningen här. Men målet var att ta sig till världscupfinalen, säger förbundskapten Henrik Ankarcrona.

Peder Fredricson, med sina två bästa hästar vilande, kom på 14:e plats med Zaloubet i Scandinaviums världscuptävling. De rev banans sista hinder.

- Han har ändå gjort en bra vecka i Göteborg, tycker Ankarcrona.

Nytt för Bengtsson

Rutinerade Rolf-Göran Bengtsson tog hand om 15:e plats, också med en rivning.

- Han gjort en stor förändring och flyttat till eget stall med många nya hästar som han jobbar stenhårt med. Både Rolf och Malin Baryard Johnsson är i fullt arbete "i verkstaden", även om de inte haft så framträdande roller här, säger Ankarcrona

Framgångarna för unga ryttare som Stephanie Holmén, Evelina Tovek och Irma Karlsson gör förbundskaptenens uppgift att ta ut höstens VM-lag extra utmanande. Sommarens nationshoppningar får stor betydelse när Ankarcrona formerar truppen till mästerskapet i september som avgörs i Tryon, North Carolina, USA.