Halmstad BMK:s spelare och ledare jublar med pokalen efter SM-finalen 2019. Nu är truppen inför nästa säsong presenterad.
Halmstad BMK:s spelare och ledare jublar med pokalen efter SM-finalen 2019. Nu är truppen inför nästa säsong presenterad. Bild: Maxim Thoré/Bildbyrån/arkiv

Två nya till Halmstads mästare: ”Målet är att försvara vår titel”

Slovakiens bäste – och en stor svensk talang. Det är Halmstad BMK:s tyngsta nyförvärv inför den nya säsongen i Svenska Badmintonligan (SBL).
– Målet är att försvara vår titel, det är självklart, säger lagledaren Niclas Rosengren.

ANNONS
|

Halmstad Badmintonklubb vann lag-SM-guldet våren 2019 och är i kraft av det fortfarande regerande svenska mästare eftersom den gångna säsongens slutspel ställdes in på grund av coronapandemin.

Men nu blickar fjäderbollseliten fram emot en ny säsong. Badmintonligan ska enligt planerna dra i gång den 7 september då Halmstad möter Täby på bortaplan.

HP har tidigare berättat att HBMK:s OS-satsande Sverigeetta Felix Burestedt fortsätter att representera Halmstadklubben, men att han också ska spela seriespel i Tyskland och Danmark parallellt med den svenska ligan.

Slovakiens bäste

Nu är det klart att Halmstad förstärker med Slovakies bäste herrsingelspelare Milan Dratva, som är 24 år och rankad 143:a i världen.

ANNONS

– Han tränar på centret i Danmark där även Felix är. Vi vet inte riktigt hur mycket Felix kommer att spela så vi måste ha en kille till som back-up, säger Niclas Rosengren.

Halmstad BMK har dessutom gjort klart med stora svenska talangen Cecilia Wang, som bara är 18 år men redan rankad sexa bland seniorerna i Sverige.

– Hon tränar på det nationella centret i Uppsala där de bästa svenskarna tränar. Hon sökte sig själv hit och frågade om hon fick spela för oss. Så det var inte vi som värvade henne, säger Niclas Rosengren.

Även HBMK:s nye tränare Tim Foo är aktuell för spel framför allt i dubbel.

Ska bli mamma

Danska kvartetten Mikkel Mikkelsen, Rasmus Messerschmidt, Sofie Holmboe Dahl och Elisa Melgaard fortsätter i Halmstad ytterligare en säsong, liksom Filip Suwanphingka.

Däremot lämnar Irina Andersen, som i stället ska spela i Danmark och Belgien, och Louise Eriksson, som väntar barn.

Niclas Rosengren hoppas att laget ska stå sig minst lika bra i konkurrensen som tidigare:

– Man har till den 15 augusti på sig att fixa spelare så det är svårt att säga innan man vet vad de andra har för lag. Men målet är att försvara vår titel, det är självklart.

ANNONS

LÄS MER:Felix Burestedts nya väg till OS i Tokyo går via – Tyskland

LÄS MER:Lag-SM i badminton ställs in – vill inte spela utan publik

ANNONS