Anton Rödin. Arkivbild.
Anton Rödin. Arkivbild. Bild: Henrik Montgomery/TT

Två nya mål av Rödin – leder skytteligan

Anton Rödin visade återigen vägen för Brynäs när Skellefteå besegrades med 3–1 och gick själv upp i skytteligaledning i SHL-ishockeyn.
– Man har fått skjuta in sig en hel försäsong, säger Rödin till C More.

I torsdags imponerade Brynäs mot Växjö och vann med 6–4 efter två mål och en assist från Anton Rödin i Monitor ERP arena.

Två dagar senare var det återigen lagkaptenen som visade vägen till en ny seger för Gävlelaget när Skellefteå besegrades med 3–1 på hemmais.

Två av Brynäs tre mål kom från Rödins klubba och hans egen målproduktion den här säsongen gick därmed från tre till fem mål. Den 30-årige lagkaptenen leder därmed SHL:s skytteliga.

"Jävligt skönt"

– Ibland går dem (puckarna) i, ibland har man lite torka. Det är jävligt skönt när de går i. Jag fick några bra passningar så det var bara att trycka dit dem, säger Anton Rödin till C More.

Rödin, som före matchen hade gjort mål både mot Växjö och Djurgården tidigare den här veckan, satte sitt första mål med ett dragskott fram till 1–0 efter 4.30 i den andra perioden.

Det andra, avgörande målet kom med ett ytterligare dragskott i powerplay, spel fem mot fyra, efter 18.18 i tredje perioden, 1.31 efter att Skellefteås Jayce Hawryluk kvitterat. Tomi Sallinen fastställde slutresultatet till 3–1 i tom bur med 40 sekunder kvar av matchen.

Lundqvist avgjorde

Brynäs andra raka trepoängare innebar att laget lyfte upp till serietopp med 10 poäng på fem matcher i en haltande tabell. En stor skillnad mot förra säsongen då laget tvingades kvala sig kvar i SHL.

– Vi vet hur det var i fjol. Vi är jävligt ödmjuka inför den här säsongen och beredda att ge allt, säger Rödin.

Glatt i Gävle, men mindre uppåt i Luleå. Hemma mot Örebro kom lagets andra raka förlust, 0–2, efter mål från bortalagets Emil Larsson och Juuso Puustinen.

I Oskarshamn blev Frölundas lagkapten Joel Lundqvist stor matchhjälte för bortalaget i förlängningen. 39-åringen satte sitt första SHL-mål för säsongen fram till 3–2 i powerplay, spel fyra mot tre, efter 1.34 och sköt extrapoängen till Göteborg.