LA Galaxys Zlatan Ibrahimovic firar mål i en annan match. Arkivbild.

Två mål för Ibrahimovic i hett derby

|

Zlatan Ibrahimovic är efter Rysslandsresan tillbaka i Kalifornien och fotbollsligan MLS.

Och det blev mål direkt för stjärnan i LA Galaxys heta derby mot San Jose, det så kallade California Clásico. I matchminut nummer ett gjorde svensken 1–0 när han dundrade in en halvvolley.

Chris Wondolowski svarade med 1–1 en kvart senare, och även LA Galaxys fransman Romain Alessandrini var framme och gjorde mål innan Zlatan Ibrahimovic gjorde ytterligare ett i matchens 25:e minut. Det kom på en frispark från 25 meter som han tryckte in.

Men svensken fick inte bli matchhjälte. 3–1 stod sig inte ens halvleken ut. San Joses georgiske mittfältare Valeri Qazaishvili satte bollen i mål i den 39:e matchminuten.

Drygt 20 minuter in i andra halvlek var det dags igen för San Jose, med svensken Magnus Eriksson i laget. Wondolowski gjorde mål igen och kvitterade, 3–3. Resultatet stod sig matchen ut.

Ibrahimovic åkte också på en varning i matchen.