AIK:s Anton Holm gjorde två mål mot Karlskoga.

Två mål av Anton Holm i återkomsten

AIK befäster serieledningen i hockeyallsvenskan efter 7–3 hemma mot Karlskoga på Hovet. Stor segerorganisatör blev Anton Holm, som var tillbaka efter fem matcher utanför rinken.

|

Anton Holm har varit rubrikernas man den senaste månaden både på och utanför planen och fortsätter att göra väsen av sig. Forwarden gjorde två mål och noterades för en assist och visade sig vara på rejält spelhumör.

Karlskoga kom snabbt i underläge i matchen sedan AIK utnyttjat bortalagets utvisningar och gjort två power play-mål. När Lukas Macklin slog in 3–0 med två minuter kvar av den första perioden var det säkert flera som trodde att matchen var avgjord.

Men Karlskoga kämpade sig tillbaka in i matchen genom två egna mål i numerärt överläge i början av den andra perioden och det var först i den tredje som AIK kunde dra ifrån och göra tre mål fram till 7–3. Det sista målet gjordes i tom bur.

AIK har nu tre poäng ner till tabelltvåan Oskarshamn som förlorade hemma mot Södertälje med 1–4. Det var tredje förlusten i följd för Oskarshamn och tredje segern i rad för Södertälje.

Västerås är i sin tur sex poäng bakom Oskarshamn efter 3–1-seger borta mot Karlskrona.

Tingsryd slog Leksand borta med 5–1, leksingarnas fjärde förlust i följd. Ingen bra första vecka på jobbet för nye sportchefen Thomas Johansson som började sin tjänst i måndags.