Nummer ett. Caroline Andersson sprutar – och besprutas med – bubbel på prispallen efter totalsegern i U6 Cycle Tour.

Två Halmstadsegrar i internationellt etapplopp

Två av Sveriges just nu vassaste kvinnliga ungdomscyklister är från Halmstadtrakten. Både Caroline Andersson från Oskarström och Miranda Hellberg Ragnarsson, CK Bure, blev totalsegrare i U6 Cycle Tour.

|

Caroline Andersson, som tävlar för danska Team Rytger, vann F15–16-klassen, hela 55 sekunder före lagkompisen Julia Borgström efter sex etapper kring Tidaholm.

– Det är väldigt, väldigt stort. U6 är ett av de största europeiska etapploppen och både landslag och några av de mest framgångsrika vanliga lagen var med. Och vi från Rytger hade inte ens fullt lag, utan vi var två stycken och blir etta och tvåa i totalen – det är helt otroligt, säger Caroline Andersson.

Hennes placeringsrad på etapperna var 6–2–11–12–2–2. Hon tog över ledartröjan efter den femte och näst sista sträckan, där hon deltog aktivt i en utbrytning med fyra cyklister som spurtade i mål cirka 50 sekunder före klungan.

Inför slutetappen, ett individuellt tempolopp över 14 kilometer, ledde hon med sex sekunder före Evelyn Bäckstedt, Backstedt/Hotchillee. Bäckstedt startade en minut före – men Andersson var ifatt redan vid vändpunkten.

– Jag är väldigt, väldigt nöjd. Vi har kört offensivt och attackerat mycket och verkligen satt färg på tävlingen. Det har varit en väldigt tuff tävling i år och de bästa var med till slutet, säger hon.

I F10–12-klassen vann CK Bures Miranda Hellberg Ragnarsson fem av sex etapper och segrade totalt med 51 sekunder före tvåan. Ytterligare ett fint formbesked inför ungdoms-SM i Halmstad 4–6 augusti.

Bland herrjuniorerna var Andreas Andersson, Halmstad CK, näst bäste svensk på sjunde plats. Lukas Losvik, Bure, slutade 22:a totalt, men var fyra på två etapper.