Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
1/7

Två Getinge-förare blev nordiska mästare

Ken Bengtsson är i superform. Han vann i helgen alla tre heat och fick ihop med klubbkamraten Anton Gole fira att de blev nordiska mästare i MX1- och MX2-klassen på Annebergs motorbana i Varberg.

– Jag tycker att det gick som planerat. Jag kan vinna så länge jag gör mitt bästa och inte underpresterar. Då förväntar sig jag och alla andra att jag ska vinna, säger Bengtsson efter att ha tagit lite fanbilder med yngre förmågor efter prisutdelningen. 

Getinge MK-föraren Ken Bengtsson inledde säsongen svagt med ett par sämre placeringar i SM, men höjde sig efterhand och tog i tredje deltävlingen sin första heatseger för säsongen. Det gav mersmak. I fjärde deltävlingen vann han alla heat och följde upp det med samma bedrift i lervällingen på Annebergs motorbana i Varberg.  

Han blev sålunda nordisk mästare och knappade in placeringar i SM-tabellen, där han nu ligger tvåa med två deltävlingar kvar. 

– Jag ligger ju lite bakom även om jag tog in en hel del efter den här tävlingen. De andra gjorde dock ett par misstag den här gången, så nu gäller det bara att palla med pressen eftersom att det är nära ledningen, säger han och fortsätter:

– Jag gillar dock när det är tajt. Det är kul för alla runt omkring också. Jag har kört om medaljer förut, så jag kan slappna av. 

Klubbkamraten Anton Gole var inte mycket sämre än Bengtsson. Han levererade åter i MX2-klassen och kom i första heatet tvåa och vann de två efterföljande heaten. Det stärkte hans ledning i SM-tabellen och gav honom ett NM-guld. 

– Jag försökte köra säkert i alla heat, då det fanns risk att både förlora och vinna mycket i det här underlaget. Jag tog dock in mycket och vann heaten, säger han.

20-åringen kör i år, efter två andraplatser i MX2-klassen, för ett efterlängtat guld. 

– Det känns väldigt skönt att ha en betryggande ledning. Det känns som mitt år i år, så nu är det bara att köra hårt i de två sista deltävlingarna, säger han. 

MCK Hallandia-föraren Sandra Karlsson, som förra helgen tog EM-brons, var en av få lokala förare som hade en tung helg. Hon knep en fjärdeplats i första heatet, men blev i andra nerflyttad tio placeringar, efter omkörning vid gul flagg, till tolfte- i stället för andraplats.

– Jag är förbannad. Det var skitigt och jag hade vatten innanför glaset på skyddsglasögonen. Jag kunde inte se henne och hade en förare framför mig. Jag slog av vid andra hoppet och rullade. Jag lämnade in en protest, men de slog av den, säger hon. 

Hon tappade två placeringar till femteplats i SM-tabellen. 

– Jag får försöka slå dem framöver. Det finns inget annat. Jag trodde att jag låg på en säker tredjeplats, men allt kan hända.

Fler lokala sportnyheter hittar du här