Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Adam Larsson, här under nattens match mot Vancouver, är en av fem svenskar i nya NHL-laget Seattle Kraken.
Adam Larsson, här under nattens match mot Vancouver, är en av fem svenskar i nya NHL-laget Seattle Kraken. Bild: Abbie Parr/AFP/TT

Tusentals fans såg Seattle inleda med seger

Ett nytt NHL-lag har gjort entré.
Och det blev seger inför fullsatta läktare när svensklaget Seattle Kraken spelade sin första hockeymatch.

Seattle är det senaste tillskottet i NHL-familjen och lagets första match gav seger, 5–3 i försäsongsmatchen mot Vancouver.

Hemmaarenan Climate Pledge Arena i Seattle blir inte helt klar förrän till säsongsstarten, och laget spelar sina försäsongsmatcher i olika mindre arenor runtom i delstaten Washington. Matchen mot Vancouver spelades till exempel i Spokane, drygt fyra timmar öster om Seattle, men det hindrade inte fansen från att strömma till. Läktarna var fullsatta och tusentals åskådare fanns på plats för att heja fram det nya laget.

Och det var inget fel på publikens jubel när Riley Sheahan, fint framspelad av Nathan Bastian, blev historisk som Seattle Krakens första målskytt.

– Det var otroligt att se, ärligt talat. Att komma in här och se alla Krakentröjor och hur snabbt allt det här har vuxit, det är otroligt häftigt att få vara en del av det, säger forwarden Ryan Donato till nhl.com.

Någon fullständig värdemätare var det kanske inte. Vancouver mönstrade inte sitt starkaste lag och försäsong är ändå försäsong.

Men en fin start för ett helt nytt lag var det hur som helst. Jared McCann och Ryan Donato gjorde var sitt mål i den andra perioden och Morgan Geekie hittade sedan rätt två gånger under slutperioden.

För blågult vidkommande spelade tre av fem svenskar med mot Vancouver. Calle Järnkrok, Adam Larsson och Marcus Johansson fanns alla med under premiärkvällen, medan Alexander Wennberg och Gustav Olofsson saknades.