Värnamos inhoppare Sameehg Doutie jublar efter sitt 3–2-mål hemma mot Gefle i superettan.

Tung Värnamo-seger – Gefle nära åka ur

För tre år sedan slutade Gefle tia i fotbollsallsvenskan före lag som Hammarby och Gif Sundsvall. Nu är Gästrikelaget nära att åka ur andradivisionen superettan och ned i division 1.

|

Borta mot bottenkonkurrenten Värnamo kvitterade Gefle två gånger om genom Admir Bajrovic och Adam Bergmark Wiberg. Men i den 83:e minuten blev Värnamos sydafrikanske inhoppare Sameehg Doutie stor matchhjälte med sitt 3–2-mål. Pär Cederquist hade tidigt i matchen gett hemmalaget en 1–0-ledning och Rasmus Wiedesheim-Paul satte 2–1.

Frustrationen i Gefle var stor i slutet och målvakten August Strömberg drog på sig ett rött kort på tilläggstid i andra halvlek. Glädjen var desto större hos det nu 13:e-placerade Värnamo som utökade avståndet ned till jumbon, från fem till åtta poäng med tre omgångar kvar.

Gefle, som har sju poäng upp till Jönköpings Södra på den nedre kvalplatsen, måste alltså vinna de avslutande seriematcherna för att ens ha en teoretisk chans att inte åka år.

Ovanför de negativa strecken tog Frej en viktig bortaseger mot Varberg och tog ett fastare grepp om förnyat kontrakt. 2–1-segern innebar att Täbylaget är ny nia i tabellen.