Lionel Messi och Barcelona åkte på säsongens första förlust borta mot Leganes.

Tung kväll för Barcelona och Real Madrid

|

Toppen mot botten i La Liga – då åkte Barcelona på säsongens första förlust, 1–2 borta mot Leganes. Coutinho inledde visserligen målskyttet redan efter tolv minuter, framspelad av Lionel Messi, men mer än så blev det inte. Med två mål på två minuter i början av andra halvlek vände Leganes matchen och kunde hålla ledningen hela vägen till matchens slut, vilket var lagets första seger för säsongen.

Barcelona började säsongen bra med fyra raka segrar. Men efter onsdagskvällens förlust och förra omgångens oavgjorda resultat hemma mot Girona har det börjat knaka lite i fogarna hos den regerande mästaren. Däremot kan de glädja sig åt att serieledningen är intakt.

Rivalen Real Madrid hade chansen att ta klivet upp i ensam tabelltopp, men i stället åkte man på en rejäl kalldusch borta mot Sevilla. Redan efter 39 minuter hade Sevilla en tremålsledning och vann till slut med 3–0. Precis som för Barcelona var det Real Madrids första förlust för säsongen.