IFK Göteborgs-målvakten Pontus Dahlberg deppar efter att Kerim Mrabti gjort sitt andra mål för kvällen. Djurgården vann till slut med 3–1.

Tung Djurgårdsseger i Göteborg

Djurgården har fått upp farten i guldjakten. Laget spräckte IFK Göteborgs långa hemmasvit, vann med 3–1 och är nu "bara" sju poäng bakom Malmö FF i serietoppen.

|

IFK Göteborg hade inte förlorat på hemmaplan sedan våren 2015, bortsett från förlusten mot Malmö FF efter knallskottsskandalen i fjol. Men närmare 40 matcher utan förlust fick ett abrupt slut mot guldjagande Djurgården.

Stockholmslaget tog tidigt kontrollen över matchen, även om den riktiga utdelningen dröjde till efter pausen.

Med två mål på mindre än två minuter var Djurgården plötsligt i 3–1-ledning och tre steg närmare Malmö.

- Det var en riktigt skön vinst i dag. Vi läste innan i matchprogrammet att Göteborg hade 38 matcher utan torsk här, det blev lite motivation inför matchen, säger Kerim Mrabti, samtidigt som hög musik och glada röster väller ut ur Djurgårdens omklädningsrum.

Pressar MFF

Mrabti, som gjorde både 1–0 och 2–1, sätter gärna lite press på Malmö FF inför den allsvenska slutspurten.

- Det är klart att vi blickar framåt. Har de tappat poäng nu, kan de tappa poäng igen, säger Djurgårdsanfallaren.

- Det är de som ska känna att de har något att förlora. Vi har inget att förlora i det här läget, utan vi ser bara en chans att kunna vinna allt.

Djurgårdens offensiva uppställning ställde till med stora problem för IFK Göteborg direkt. Samtidigt ställde även det regnvåta hybridgräset på Gamla Ullevi till det för spelarna. I den 18:e minuten ramlade Emil Salomonsson av halkan, när tidigare Blåvittanfallaren Gustav Engvall kom loss på högerkanten och slog en passning snett inåt.

Salomonsson tappade både balansen och bollen, varpå Kerim Mrabti fick öppet mål från nära håll.

"Givmilt" Göteborg

Mikael Boman gav IFK Göteborg nytt hopp med sin kvittering på tilläggstid i första halvleken. Men när halvtidsvilan var över tog det bara ett par minuter för Djurgården att avgöra matchen.

Först blev Mrabti frispelad och prickade in sitt andra mål för kvällen, knappt två minuter senare tog Jesper Karlström vara på en retur mitt i straffområdet.

Efter de båda målen lyfte Göteborg upp laget i jakt på en reducering. Men Djurgårdens ledning stod sig och "Blåvitts" första poängmiss på hemmaplan sedan den 12 april 2015 (0–1 mot Malmö FF) var ett faktum.

- Det är ovanligt att vi förlorar här, konstaterar IFK-tränaren Alf Westerberg missnöjt.

- Det finns många skickliga spelare i Djurgården, men vi var lite givmilda i dag också.