Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/7

Tufft start för Sverige i Laholmssanden

I går smygstartade Europatourtävlingen i beachvolleyboll som hålls i Mellbystrand i helgen. Kval till huvudturneringen innebar att 16 lag skulle bli åtta. Tyvärr fick det kvalande svenska laget se sig besegrat av tyskt motstånd.

– Det var en väldigt kul match. Bra motstånd och fantastiska förhållanden, både med arenan och vädret. Det är vindstilla och solen skiner, dessutom en publik som hejade på oss, säger Therese Strålman.

Therese ställde upp i kvalet tillsammans med tvillingsystern Jenny. På andra sidan nätet var topprankade tyskorna Katarina Schillerwein och Cinja Tillmann. Tyskorna tog snabbt kommandot i matchen och efter tio spelade bollar stod det 8-2 till Schillerwein/Tillmann.
De vann till slut första set med 21-5, och det såg hopplöst ut för systrarna Strålman.

Men till andra och avgörande set hände något. Göteborgstjejerna tog ledningen direkt med 6-0, och tvingade därmed tyskorna till att ta time-out.

– Det var kul, vi fick dem lite ur balans. Vi började få till försvaret, och de visste inte riktigt var de skulle sätta bollarna. Jag tror de hade slappnat av lite redan efter första och var inte beredda på det, säger Jenny Strålman.

Men efter time-outen kom tyskorna snabbt in i matchen igen, och hade ätit upp försprånget vid 7-7. De vann till slut andra set med 21-12, och därmed var team Strålmans äventyr över.

– Det klart att vi gick för vinst, och vi ville se hur långt det räckte. Men vi kom hit med inställningen att varje poäng är en seger, säger Therese.

Trots att de är tvillingsystrar har de ingen större vana av att spela tillsammans, och detta var första tävling som lag. Resten av veckan spelar de i breddtävlingen Back to the Beach. Då med nya partners, och kanske kommer de att stå på var sin sida nätet någon gång under helgen.

Men förutom det sportsliga har premiärdagen i Mellbystrand varit en succé, och både spelare och arrangörer verkar nöjda.

– Det har gått toppen. Och det har varit jättemycket publik, speciellt för en torsdag. Dessutom har vi haft tur med väldigt spelvänligt väder, vilket spelarna varit nöjda med. Såklart tråkigt att Strålmans åkte ut, men erfarenhet på internationell nivå är väldigt nyttigt, och det tyska laget såg väldigt starkt ut, säger tävlingsansvarig Karin Lindqvist.

Nu står alltså det svenska hoppet till de tre lag som redan är klara för huvudturneringen, som startar i dag. Det högst rankade laget, Tadva Yoken och Sigrid Simonsson, inleder turneringen mot inleder turneringen mot norskorna Ingrid Lunde och Oda Ulveseth.

I huvudturneringen gäller så kallad dubbeleliminering, vilket innebär att man är ute ur turneringen först efter två förluster. Man spelar två set till 21, och vid lika spelas ett avgörande set till 15. Man byter sida var sjunde boll, och efter 21 spelade bollar får båda lagen en kortare paus.

Fler lokala sportnyheter hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!