Pontus Widerström gjorde segermålet för Frölunda. Arkivbild.

Tre svenska segrar i CHL-hockeyn

De två senaste årens mästarlag i CHL-ishockeyn, Frölunda, har inlett den nya säsongen med två raka seger.

|

Först mot schweiziska ZSC Lions i torsdags, efter förlängning. Och på lördagen hemmabesegrades Klagenfurt med 2–1.

Joel Lundqvist gjorde 1–0 i slutet av första perioden. I inledningen av tredje perioden kvitterade Klagenfurt, men knappt tio minuter senare satte Pontus Widerström 2–1.

Malmö vann det skandinaviska mötet med Stavanger med 4–3 efter dramatiska slutminuter. Malmö gjorde 3–1 med tio minuter kvar av matchen. Men det norska laget hämtade in underläget och kvitterade, efter att ha tagit ut målvakten, när en minut återstod. När det bara var 19 sekunder kvar av den tredje perioden avgjorde Rhett Rakhshani för Malmö. Rakshani blev även historisk som den snabbaste målskytten i CHL-historien. Han inledde matchen med mål i den femte sekunden.

Erik Josefsson var i målform när Växjö besegrade Davos med 3–0. Josefsson gjorde 1–0 i första perioden och 2–0 i den andra. Tuomas Kiiskinen var Malmös tredje målskytt. Det var Växjös andra raka seger i CHL, den första var mot Liberec efter förlängning.