Malmös Søren Rieks jublar över 1–0-målet mot Dalkurd.

Tre måstepoäng för Malmö FF

Den allsvenska jumbon Dalkurd hoppades på en nystart med ett nytt lag. Malmö FF pratade i måsten – och vann med 1–0.

|

Malmö FF:s tränare Uwe Rösler kallade det ett måste, en fotbollsmatch som hans lag helt enkelt hade tillräckliga kvaliteter för att vinna.

Det tog Søren Rieks fasta på i ett av få framgångsrika MFF-moment i första halvlek. Dansken tog ned inlägget från Romain Gall på bröstet och skickade upp bollen i nättaket till 1–0 mot Dalkurd.

Målet i den 43:e minuten blev matchens enda.

- Vi är inne i en bra period. Det är skönt att vi är effektiva men vi måste få mer fart i spelet, sade Rieks till CMore.

Skapade mer

MFF skapade mer i andra halvlek men varken Marcus Antonsson, Gall eller inhopparen Eric Larsson fick bollen förbi storspelande Dalkurd-målvakten Sixten Mohlin.

Ändå var segern odiskutabel. "Hemmalaget", som inför säsongen flyttade från Borlänge till Uppsala, skapade i stort sett ingenting på Gavlevallen i Gävle.

- Tyvärr fick vi inte in 2–0-målet men vi spelade av matchen bra sista 15 minuterna. Skönt med tre poäng, sade Rieks.

Mycket nytt

Dalkurd har varit aktivt på spelarmarknaden under sommaren. Klubben har bland annat tappat målfarliga anfallaren Mohamed Buya Turay till Belgien och på fredagen blev Johan Bertilsson klar för Örebro. Samtidigt har AIK:s Eero Markkanen, som knappt hann skriva på förrän han gjorde debut, och Markus Thorbjörnsson från Kalmar tillkommit.

- Jag behöver spela matcher och har fått ett fantastiskt mottagande av lagkamrater och förening, sade Thorbjörnsson till CMore.

Han var inte helt nöjd med första matchen i nya tröjan.

- Vi blir låga i vissa perioder men de har egentligen bara en chans. Det är jäkligt surt att de gör mål på den, sade han i halvtidsvilan.

Efter lite mer än en halvtimmes spel tvingades Malmös vänsterback Behrang Safari lämna matchen med en skada på vänster fotled.