Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
René Bourque var het när Kanada besegrade Tre Kronor i OS-genrepet.

Tre Kronor överkört i OS-genrepet

Har Tre Kronor laget som kan stå emot när spelet blir fysiskt och elakt? I OS-genrepet mot Kanada, 1–4, var det inte så.

Han och hans lag fick sätta sig på snabbtåget från Incheon, utanför huvudstaden Seoul, för vidare färd till Gangneung med en förlust i bagaget inför OS-turneringen.

Den kom sedan Kanada bokstavligen kört över Tre Kronor med fysiskt och elakt spel.

Djurgårdsstjärnan René Bourque sänkte svenskarna. Inom ett par minuter i mittperioden proppade han först forwarden Carl Klingberg med en stenhård tackling och sedan sköt han Kanada till en 3–1-ledning.

- Jag vänder upp och ser honom komma, men jag har ingenstans att ta vägen. Jag vet inte om det var en ren tackling, men den kändes i alla fall, sade Klingberg som låg kvar en stund på isen, men sedan reste sig och spelade vidare.

Tappade matchen

I det läget tappade det sydkoreanska domarparet matchen, det var ständiga gruff och skärmytslingar, en del utdelade jabbar också, och ett tag satt sex spelare – tre från varje lag – i utvisningsbåset.

- Det blev så konstig nivå på domarna. Jag säger inte att det var därför vi förlorade matchen, men kanadensarna är bättre på att utnyttja det, sade Grönborg.

TT: Har ni laget för att klara så här fysiska matcher?

- Absolut, det här laget kommer inte att backa. Men Kanada ligger lite före i sin process, det här var deras tredje träningsmatch och de har varit samlade i två veckor. Vi tittar på vad vi gör och vi ligger hyfsat i fas.

- Vi gjorde mycket bra, första perioden var fantastiskt bra. Vi satte press på dem och skapade lägen med snabba spelvändningar. Men vi måste göra mål på chanserna. Vi kan inte gå igenom turneringen och tro att räcker med ett mål per match. Vi måste vara bättre än så.

Dåligt i powerplay

Kanadensarna gjorde fyra raka mål sedan Dick Axelsson gett Tre Kronor ledningen:

- Jag tycker inte resultatet speglar matchen. Vi har lite målskytte att förbättra och missar lite frilägen och så, sade Färjestadsforwarden som hade flera duster med Kanadas Maxim Lapierre.

- Jag har tjafsat med honom förr. Det blir alltid så mot Kanada. Men det var inte fult, det var två lag som vill gå in i ett OS riktigt taggade.

Svenskarna missade fyra numerära överlägen, två av dem i fem mot tre i sammanlagt drygt tre minuter.

Där finns något att slipa på inför OS-premiären mot Norge på torsdag morgon svensk tid.

Förlusten i sig, tre dagar före premiären, är inget att bekymra sig över, enligt Carl Klingberg. Den tog inte ned den svenska guldhungern.

- Nej, det är en träningsmatch. Det var inte nu det gällde, utan i OS.