Johan Untersteiners stjärnhäst Cyber Lane är skadad och missar hela sommarsäsongen med flera svenska storlopp i kalendern. I värsta fall kan det vara sluttävlat för Cyber Lane.
Johan Untersteiners stjärnhäst Cyber Lane är skadad och missar hela sommarsäsongen med flera svenska storlopp i kalendern. I värsta fall kan det vara sluttävlat för Cyber Lane. Bild: JONATHAN NÄCKSTRAND

Untersteiners stjärna skadad – karriären kan vara över

Johan Untersteiners elitloppshäst Cyber Lane är skadad och missar hela storloppssäsongen. I värsta fall kan karriären vara över.
– Vi kommer ge honom en chans att komma igång till vintersäsongen, säger Johan Untersteiner till Expressen.

ANNONS

Johan Untersteiners nioårige stjärnhäst blev inbjuden till Elitloppet så sent som förra året. Men i år blir det inte något deltagande i det svenska storloppet.

Cyber Lane har drabbats av en blödning i bakbenet och missar hela sommarsäsongen med flera svenska storlopp, rapporterar Expressen.

– Det är Cybers första allvarliga skada. Han har varit hel och frisk tidigare och vi är glada för det, säger Johan Untersteiner till tidningen.

I värsta fall kan den fortsatta karriären för Cyber Lane vara i farozonen.

– Vi kommer ge honom en chans att försöka komma i gång till vintersäsongen. Annars får han lägga skorna på hyllan.

ANNONS

Cyber Lane har sprungit in över 14 miljoner kronor och vunnit 29 lopp på 59 starter. 2017 vann Cyber Lane Svenskt Travderby och har även vunnit Copenhagen Cup 2018 och 2021.

LÄS MER:Ny guldseger – och nu siktar Untersteiner mot världseliten

LÄS MER:Elitloppet med fyra Halmstadhästar

ANNONS