Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Johan Untersteiner höll tungan rätt i mun och vann Copenhagen Cup med Cyber Lane för andra gången på fyra år.  Bild: Petter Arvidson/arkiv
Johan Untersteiner höll tungan rätt i mun och vann Copenhagen Cup med Cyber Lane för andra gången på fyra år. Bild: Petter Arvidson/arkiv

Untersteiner glänste – närmar sig Elitloppet

Cyber Lane närmar sig en plats i Elitloppet.
Johan Untersteiner styrde Halmstadhästen till en överlägsen seger i danska storloppet Copenhagen Cup – och får nu hålla ett extra öga på mobiltelefonen.
– Den får gärna ringa från Solvallas sportchef, säger han.

Anders Malmrot, som basar för Elitloppet på Solvalla, har sex biljetter kvar att dela ut till den svenska travklassikern den 30 maj.

Malmrot medgav i en tv-intervju efter Copenhagen Cup att han var imponerad av Cyber Lanes framfart, men gick inte längre än så.

Johan Untersteiner och Cyber Lane gjorde i alla fall sitt genom att vinna andra segern på fyra år i det danska storloppet, som körs på Charlottenlund vid Öresundskusten strax norr om Köpenhamn.

Halmstadekipaget, som var tungt favorittippat, ledde från start till mål och rusade på upploppet ifrån till en klar seger.

Passerade 13 miljoner

Segerchecken var på drygt 400 000 svenska kronor. Därmed har den åttaårige valacken nu totalt sprungit in över 13 miljoner kronor under karriären.

– Jag hade bra feeling bakom bilen redan och han kändes rytmisk och fin. Sedan blev det lite körning och han fick inte riktigt vara i fred, men 500 kvar så hade jag bra feeling. Sedan blev det ett säkert slut, säger Johan Untersteiner till TV12.

Pappa Peter Untersteiner var titelförsvarare sedan i fjol med Heart of Steel, men fick inte köra hästen själv på grund av avstängning. Vikarierande kusken Robin Bakker startade från åttonde spår – ett svårt utgångsläge – och hade inget med den slutliga tätstriden att göra.

Halmstadtravet har sedan tidigare en häst klar för Elitloppet. Det är Aetos Kronos, som tränas av Jerry Riordan.

LÄS MER: Efter V75-succén – nu väntar Elitloppet för Riordans stjärna

LÄS MER: Travtränare erkänner brott mot djurskyddslagen

Fler lokala sportnyheter hittar du här