Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Piccadilly lyfte till höga höjder på Halmstadtravet och Joakim Lövgren var mycket belåten med fyraåring efter den imponerande segern. Bild: Lars B Persson
Piccadilly lyfte till höga höjder på Halmstadtravet och Joakim Lövgren var mycket belåten med fyraåring efter den imponerande segern. Bild: Lars B Persson

Toppfart hos Piccadilly som laddar för V75

Trots fem segrar i den hittills ganska korta karriären så har Joakim Lövgren varit lite osäker runt Piccadillys kapacitet.
– Han har som sagt inte varit riktigt där som jag velat ha honom, menar Joakim som har höga krav på fyraåringen.

Inför hästens totalt tolfte start och på en passande snabb oval i Halmstad var det upplagt för en prestation som lär sticka ut ganska länge.

– Det var i dag så som jag ville ha besked och så här vill jag ha honom, ler Joakim efter den imponerande segern på 1.12,9.

Från framspår tog Piccadilly över taktpinnen i första kurvan. Sedan drog duon från Jägersro i eget tempo och pulvriserade motståndet under sista kilometern.

– Nu blir det start i V75, hälsar Joakim.

Nosen först över mållinjen

Jerry Riordan står inte bara och faller med elitloppshästarna Aetos Kronos och Gareth Boko. Stallet har överlag fin form och de senaste vinnarna Sourire Frö och Grace Kelly kördes förtjänstfullt av Stefan Persson.

I sjätte starten kunde Sourire Frö sätta nosen först på mållinjen, men utan Down Unders tidiga galopp hade ordningsföljden förmodligen blivit annorlunda. Hans upphämtning var av bästa märke till andraplatsen.

– Han har inte den bästa tekniken men kämpar jättebra, förklarar segerkusken Stefan Persson om treåringen.

Grace Kelly har också väntat på att radera ut segernollan och första trumfen kom i elfte starten. Med ett lopp i draget öppnades dörren till segerporten och det fyraåriga stoet vann knappt men säkert före Bravo Tessla.

Flyttat fram positionerna

Det är i Halmstad som Ecco Elholm ofta plockar sina segrar och med Tyler Mifsud i sulkyn som agerar med stor pondus i vagnen blev det en säker seger. Jägersrokusken sparade på krutet till sista kurvan och gled förbi Namur mitt på upploppet.

Även Markus Niklasson är en kusk som under flera säsonger flyttat fram sina positioner. Han var inte speciellt blygsam bakom 51-oddsaren Lillvici, tränad i Kalmar som var i ledning från start till mål.

Fler lokala sportnyheter hittar du här