Trippelseger till Stefan Persson på hemmabanan och i toppslag direkt i comebacken var Barbaresco V.W. som vann i fin stil.
Trippelseger till Stefan Persson på hemmabanan och i toppslag direkt i comebacken var Barbaresco V.W. som vann i fin stil. Bild: Lars B Persson

Stefan Persson ångar på i den allsvenska kuskligan

Det finns ingen tvekan om att Stefan Persson går mot ett nytt rekordår. Han har redan smugit sig fram som femma i den allsvenska kuskligan efter skärtorsdagens trippelseger på Halmstadtravet.

ANNONS
|

Bakom Lars Brindeborgs slitstarke Barbaresco V.W. gick det helt enligt Stefans ritningar efter en tidig attack mot ledningen.

– Jag provade att testa och hästen kändes väldigt bra, menade segerkusken.

Den femårige travaren hade ett långt uppehåll bakom sig men gick i fin stil i mål på 1.13,9.

– En häst som helt klart håller klass för att tävla i V75, betonade Stefan.

Stall Ola Samuelsson tog en dubbelseger och Stefan Persson fick chansen med Lightning River i ett treåringslopp.

– Det blev jag och Johan Untersteiner kvar där framme och jag ville syna honom, förklarade Stefan.

Jakiro Mearas tvingade ge sig i kurvan och Lightning River var den klart kvickaste hästen sista halvvarvet.

ANNONS

Hon kan vara lite underskattad men Gloria Wee tog tredje segern i elfte starten och måste tas på allvar. Stefan Persson drog tidigt till ledningen och stannade där in i mål.

En prestation som också fick många att höja på ögonbrynen var Lucifer Sams slutvarv från köposition till seger. Nyförvärvet hos Ola Samuelsson kördes förtjänstfullt av Robbin Bot, försteman hos Jägersros succétränare Michael Nimczyk.

Dubbelseger till Victor Rosleff som sakta men säkert växer in i kuskeliten. Fönix Vang, träning hos Helena Egertoft har dokumenterad form och från rygg ledaren blev det målfotoseger före La Diva.

– Ingen av oss visste vem som vann, förklarade segerkusken.

Förhoppningar om att bli en stjärna

Ledningen för Digital Computer var bästa melodin för Carl-Otto Göranssons nyförvärv. Victor Rosleff kände sig dock för en kort stund som förlorare in på upploppet men kämpaglöden hos femåringen var lite utöver det vanliga.

När Gustav Johansson lotsade fram Linus On Line utvändigt ledaren hittade fyraåringen nya växlar och tog en säker seger.

På ålderns höst har Axel Jacobsen förhoppningar om att fyraåringen America Dream ska bli en stjärna. Den danska duon kom, sågs och segrade med knapp marginal.

ANNONS