Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Martin Tooma var på hugget i årsdebuten och Kevin Oscarsson defensiva upplägg visade sig bli ett vinande drag. Bild: Lars B Persson
Martin Tooma var på hugget i årsdebuten och Kevin Oscarsson defensiva upplägg visade sig bli ett vinande drag. Bild: Lars B Persson

Simträning och dressyr ett lyft för Martin Tooma

Martin Tooma är en kommande klassklättrare i den uppmärksammade femåringskullen.
Hästens tränare Dick Robertsson har smugit lite i vassen och kan sträcka på sig efter segern i årsdebuten på Halmstadtravet.

– Han var nyligen stark i ett banjobb med Johan Untersteiners Maestro Crowe och även om han ännu inte är tillräckligt snygg i pälsen fanns formen där, ler Dick Robertsson.

Martin Tooma tävlade senast i oktober och under vintern har han fått simträning och provat på dressyr.

– En annorlunda träning och bra att lämna banan för honom.

Med tanke på att det fanns vissa frågetecken var Robertsson belåten med att Kevin Oscarsson valde en invändig löpning och när luckan kom 300 kvar fanns det gott om krafter kvar.

– Vi ska gå igenom hästen och hoppas kunna komma med i V75 på Charlottenlund.

Martin Tooma har redan bevisat att han duger i de flesta klasser och när Dick Robertsson får ordning på hästens päls kommer formen höjas ytterligare.

Untersteiner prickade starten

Starten var helt avgörande för den danske gästen Eye In The Thesky D.K. som effektivt lotsades till ledningen av Peter Ingves. Tempot bedarrade på mellanvarvet och Ingves satt i orubbat bo in mot mål.

Även för Bravo Tessla blev det spets och slut. Johan Untersteiner prickade starten och det blev egentligen aldrig någon dramatik på upploppet.

Stafettkörning och positionskrig var ingredienser innan storfavoriten Howdy Quick kunde spränga målsnöret som vinnare. Hans Crebas blev överrumplad på sista långsidan men slank loss i grevens tid och fick tag i en tapper Becker Grif och Gangster.

LÄS MER: Halmstad är högvilt – i flera stora finaler

LÄS MER: Glädje och sorg för Johan Svensson

Fler lokala sportnyheter hittar du här