Per Nordström har hittat nyckeln – nya framgångar i Breeders Crown

Per Nordström har sedan länge profilerat som en tränare av rang med yngre hästar och i Breeders Crown i Halmstad tog succétränaren från Jägersro en ny skalp genom Felix Orlando. Glädjen gick nästan att ta på hos Per Nordström sedan hans treåring svarat för en imponerande seger på 1.13,7.
– Hästen har visat snabbhet och har ett otroligt fint psyke, ler Per.

ANNONS
|

Önas Prince vann nyligen Kungapokalen på Åby och Per har en kittlande konkurrens i stallet.

– Jag är inne i ett stim, menar Per.

På den nybyggda gården strax söder om Sjöbo trivs Per och hans personal som fisken i vattnet tillsammans med hästarna.

– Alla pusselbitar faller på plats och hästarna får vara på lösdrift vilket jag tror är en stor del i framgången, förklarar Per.

Såg svårslagen ut i ledning

Per hade också spänt bågen med Islay Mist Sisu som kom med sex raka segrar. Här såg stoet svårslagen ut ganska länge i ledningen men men Lacille Boko, körd av Erik Adielsson visade den bästa farten till slut efter sin smygresa.

ANNONS

Robert Berghs Mr Mah Can blev det stora stallskriket i V64. I sulkyn satt Mika Forss som visste vad som fanns i linorna.

Med en snabb start kunde han tidigt styra loppet från ledningen och segern var aldrig i fara.

När det väl lossnar så har det gjort med besked för Globalizer som tog andra raka segern Jerry Riordans flyfotade fyraåring såg slagen ut fram till sista metern men då satte hon nosen först i en tät slutstrid.

Stefan Persson fick länge köra på chans i kön och spurten bet verkligen bra längst ut i banan.

Promenadseger till slut

I ett sprinterlopp tryckte Magnus A Djuse på knappen från start och då flög Fromming till ledningen i en envig mot Filip Winner och det blev helt avgörande för loppets utgång.

Romero var nära galopp kort efter start men Conrad Lugauer lyckades hitta andra par utvändigt och det blev en promenadseger till slut.

ANNONS