Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Simon och Camilla Olsson jagar ifatt och fångar in en löshäst under Sprintermästarkvällen i Halmstad för två veckor sedan. På lördagen fick Simon avlivas efter en olycka på Axevalla. Arkivbild. Bild: Jari välitalo
Simon och Camilla Olsson jagar ifatt och fångar in en löshäst under Sprintermästarkvällen i Halmstad för två veckor sedan. På lördagen fick Simon avlivas efter en olycka på Axevalla. Arkivbild. Bild: Jari välitalo

Hyllade hjältehästen död efter olycka – fick avlivas

Hyllad efter hjälteinsatser under Sprintermästarkvällen på Halmstadtravet för två veckor sedan.
Nu är outriderhästen Simon död.
Han skadades så illa under tävlingar på Axevalla att han fick avlivas.

Incidenten skedde i direktsändning i TV12. Simon och hans ryttare Camilla Olsson skulle fånga in en skenande montéhäst före starten av ett V4-lopp när han gjorde ett snedsprång och landade så illa att han inte kunde stödja på vänster framben.

Senare kom beskedet att Simon är död. Han blev 16 år.

”Simon fick en skada i bogen. Skadan var så pass komplicerad att veterinär i samförstånd med Camilla Olsson beslutade att Simon fick avlivas”, skriver Axevalla travbana på sin hemsida.

Att ha en extra säkerhetsresurs på banan i form av en outrider på hästryggen är en ny företeelse i svensk travsport. Camilla Olsson och Simon verkade tidigare i USA under 20 år, men flyttade hem till Sverige tidigare i år.

För två veckor sedan gjorde de stor succé under Sprintermästarkvällen i Halmstad när de jagade ifatt och fångade in två lösa hästar till hyllningar från alla håll.

Men på Axevalla tog det hela en ände med förskräckelse. Axevalla skriver på hemsidan att Camilla Olsson är bedrövad över det som hänt och nu ber att få vara i fred några dagar med sina tankar.

”Camilla är väldigt tacksam för all positiv respons hon fått för sitt och Simons arbete och hon är helt säker på att Simon hade velat att utvecklingen med outriders i svensk travsport ska fortsätta och att inställningen ska vara fortsatt positiv. Simon älskade verkligen sitt arbete och det är också Camillas inställning”, skriver banan.

LÄS OCKSÅ: Travets nya outsiders – outridern hjälterollen

LÄS OCKSÅ: Dramat på travet – rider ifatt den skenande hästen

Fler lokala sportnyheter hittar du här