Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Glädje och sorg för Johan Svensson

De senaste dagarna kan beskrivas som en djup dal och stor sorg för Halmstadtränaren Johan Svensson efter stjärnan Farlander Ams bortgång
– En fruktansvärd vecka och tid, säger han och sänker blicken mot Halmstadtravets oval.

Den här dagen var tänkt som en eriksgata för Farlander Am i Örebro men planerna i V75 sprack. Förra helgen visade sig hästens skada vara av allvarlig art och han vandrade vidare till de evigt gröna ängarna.

– Den här segern var som lite plåster på såren, menar Johan med en klump i rösten.

Han är full av beundran över Zoko Lanes insats när han som gick den tunga vägen fram till en säker seger.

– Jag visste att jag hade bästa hästen i loppet.

Och att Johan hade en stor tilltro visade han med ett offensivt upplägg. Från ett tråkigt startspår hamnade duon sist i fältet men Johan synade tidigt ledaren Hushabye och på upploppet var Zoko Lane den klart tuffaste hästen.

– Vi försöker bygga upp motivationen hos honom, förklarar Johan.

Efter Zoko Lanes överraskande fjärdeplats i derbyfinalen har säsongerna rullat på lite i skymundan.Tillsammans med kompanjonen Roger Persson som är hästens ansvarige tränare har duon vägrat ge upp hoppet.

Det här var hästens första seger sedan i juli förra året och radarparet kan mycket väl spänna bågen några snäpp till med nioåringen.

Rutin och erfarenhet finns i överflöd hos kuskprofilerna Axel Jacobsen, Roger Jonsson och Bo Örberg. Trion titulerar sig även som 65- och 70 plussare och knäppte de yngre motståndarna på näsan.

Axel Jacobsens fina fyraåring Falco Simoni gick undan till säker seger och samma väg tog Bo Örberg bakom Czarina Adamas. Roger Jonsson väntade länge med attacken bakom She Did It och hennes speed räckte också till en komfortabel seger.

Fler lokala sportnyheter hittar du här