Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Trönninge IF bygger Halmstads första singelpadelbana: ”Väldigt eftertraktat”

Padelintresset har varit explosionsartat de senaste åren.
Nu kommer nästa nyhet – i vår kommer Halmstads första singelbana stå klar.
– När vi har pratat med Matchi så är singelbanor väldigt eftertraktat, säger Ulf Gustafson, ordförande i Trönninge IF:s padelsektion.

Det stora intresset för att spela padel bara fortsätter och med det har fler och fler aktörer valt att bygga padelanläggningar.

Idrottsklubben Trönninge IF är en av dem vars anläggning, Nationalhallen, stod klar under 2020 med två inomhusbanor alldeles bredvid klubbens fotbollsplan Tuvasvallen.

Nu tar klubben nästa steg med en singelpadelbana.

– När vi byggde hallen så byggde vi så att det fanns plats för en bana till i mitten, men det visade sig att det blir väldigt trångt med tre burar med 1,5 meter mellan. I dag har vi också ett litet mysutrymme där man kan fika, spela bordtennis och umgås och för att inte ta bort det helt så bestämde vi oss för en singelbana, säger Ulf Gustafson och fortsätter.

– När vi har pratat med Matchi så är singelbanor väldigt eftertraktat. Det är inte alltid som du får ihop fyra stycken att spela, men det är rätt enkelt med två stycken.

Trönninge IF blir först i Halmstads kommun

En vanlig padelbana för fyra mäter 10 x 20 meter i storlek. En singelbana är lite mindre, 6 x 20 meter.

– Det är inte så kommersiellt för oss. Vi är en klubb för alla. Förra veckan hade vi sportlovspadel och tittar man på pojkar och flickor som är 10–12 år så kan de spela fyra personer alldeles utmärkt på en singelbana. Vi har även mycket mammor och pappor som spelar med sina barn och då är det också utmärkt.

– Vi tyckte att det här var en win-win-situation där vi får in en bana till vilket gör att fler kan spela samtidigt som vi behåller trivselutrymmet.

Av allt att döma så blir Trönninge först i Halmstads kommun med att kunna erbjuda en singelbana.

– Ja, det tror jag faktiskt, men det kommer säkert fler. Det kan jag lova, säger Ulf Gustafson med ett skratt.

Singelbanan blir klar i maj

Själva banan kostar ungefär som en vanliga bana att bygga och eftersom måtten på längden är samma går banan också att bygga om till fullstor storlek – om man anser att det behövs.

Den nya singelbanan kommer ha samma konstgräsunderlag, Mondo, som de befintliga två banorna. Planen är att den ska vara färdig i maj.

– Vi hoppas det. Om allt stämmer och går i lås för det är hårt tryck på allting när det gäller padel.

LÄS MER: Trönninge IF inviger egna padelhallen

LÄS MER: Ny padelhall öppnar – nu har Halmstad snart 40 banor

LÄS MER: Byggboom av padelbanor – Strandtorp står på tur

Fler lokala sportnyheter hittar du här