Kristianstads Mia Carlsson, höger, i bortamötet med Djurgården i juli. Arkivbild.
Kristianstads Mia Carlsson, höger, i bortamötet med Djurgården i juli. Arkivbild. Bild: Erik Simander/TT

Tränaren: "Det såg fruktansvärt otäckt ut"

Kristianstads landslagsmeriterade försvarare Mia Carlsson bröt troligtvis vänsterfoten i 3–0-segern mot Linköping.
– Det såg fruktansvärt otäckt ut och jag lider verkligen med Mia, säger tränaren Elisabet Gunnarsdóttir.

ANNONS

Det var efter en halvtimmes borta mot Linköping som Kristianstadsförsvararen Mia Carlssons vänsterben vek sig i en duell med hemmalagets anfallare Uchenna Kanu. Carlsson, som gjort elva A-landskamper, blev sedan utburen på bår och spelade inte mer i matchen som hennes lag vann med imponerande 3–0.

Efter matchen sades det att 30-åringen troligtvis brutit foten och att risken är stor att hon missar resten av säsongen.

– Jag hoppas verkligen inte att skadan är så allvarlig som den såg ut, säger Kristianstads tränare Elisabet Gunnarsdóttir.

Efter smällen vred sig Carlsson i plågor på planen, innan hon bars ut på bår och kördes till Universitetssjukhuset i Linköping.

ANNONS

– Det såg fruktansvärt otäckt ut och jag lider verkligen med Mia – som haft mycket problem med skador, men nu svarat för en riktigt bra säsong hittills. Jag tror chansen hade varit stor att hon tagits ut i landslaget igen, säger Gunnarsdóttir.

– Mia betyder enormt mycket för oss, även genom sina starka ledaregenskaper, och är ett enormt avbräck. Nu måste vi hitta minst en ny back innan värvningsfönstret stänger på tisdag, säger tränaren.

Den 2 september tar Sveriges förbundskapten Peter Gerhardsson ut truppen till EM-kvalmötena med Ungern (17 september) och Island (22 september).

Joakim Löwing/TT

David Hjorter/TT

ANNONS