Son Heung-Min blev utvisad när Tottenham föll.

Tottenham föll efter två röda kort

Två spelare mindre under nästan halva matchen. Då föll Tottenham tungt borta mot Bournemouth – och missade chansen att säkra en plats i nästa års Champions League. Premier League-mötet i Bournemouth slutade 1–0.

|

Tottenham kom till lördagens match med ett av ligans sämsta bortafacit sedan i slutet av januari. "Spurs" hade inte tagit poäng på bortaplan i Premier League sedan den 20 januari (2–1 mot Fulham) och oddsen blev inte bättre när tränaren Mauricio Pochettino fick se inte bara en utan två av sina spelare bli utvisade mot Bournemouth.

Några minuter före paus brann det till i huvudet på den sydkoreanske stjärnan Son Heung-Min som knuffade till sig ett rött kort.

Och i den 48:e minuten blev även Juan Foyth utvisad – bara två minuter efter att han bytts in. Argentinaren satte in en vansinnestackling med dobbarna före på motståndarlagets Jack Simpson och därmed fick "Spurs" spela nästan halva matchen med elva man mot nio.

Det gick – i 91 minuter.

Då, på stopptid, klev Nathan Ake fram och nickade in matchens enda mål på hörna.

Förlusten innebär att Tottenham bara är två poäng före fyran Chelsea och fyra före femman Arsenal i tabellen. Både Chelsea och Arsenal har dock en match mindre spelad.

Sista ligamatchen för säsongen spelar Tottenham hemma mot Everton nästa söndag.

Innan dess reser "Spurs" till Amsterdam (onsdag) för att försöka vända ett 0–1-underläge i Champions League-semifinalen mot Ajax.