Torontos Travis Dermott firar sitt 4–2-mål med William Nylander.
Torontos Travis Dermott firar sitt 4–2-mål med William Nylander. Bild: Nathan Denette/The Canadian Press/AP/TT

Toronto krossade Colorado i NHL

Auston Matthews gjorde hattrick i Torontos 8–3-seger över Colorado på hemmais. Även svenskarna William Nylander och Pierre Engvall gjorde mål för hemmalaget.
– Alla gjorde en riktigt stark insats. Målvaktsspelet var otroligt, säger Matthews.

ANNONS

Torontos målvakt Jack Campbell ses av många som NHL:s bäste målvakt just nu och ligger högt upp i statistiken i de flesta kategorierna, och ingen målvakt i NHL har vunnit fler matcher i höst. På 19 spelade matcher har han ett räddningssnitt på 94,3 procent.

– De är ett riktigt bra lag. Bra offensivt. Riktigt bra spelare. Men vi spelade som vi har gjort de senaste matcherna nu och höll oss till vår plan, säger Campbell under presskonferensen efter matchen.

"Lång säsong"

William Nylander inledde Torontos målfest med 1–0 i inledningen av matchen. Nylander fick en passning från John Tavares vid mittlinjen och tog sig förbi Coloradoförsvaret för att sedan placera pucken i övre hörnet bakom Jonas Johanssons högeraxel i Coloradomålet. Nylander noteras även för en assist.

ANNONS

– Det är en lång säsong och det kommer att gå upp och ned. Det tror jag alla killarna är medvetna om. Vi har en bra känsla just nu, för hur vi ska spela, säger Tavares som gjorde ett mål och noteras för ytterligare en assist.

Colorados Jonas Johansson räddade visserligen fler skott än Campbell för Toronto, 33 mot 28, vilket väl illustrerar hur många fler chanser Toronto skapade.

Hemmapublikens hyllningar

Toronto har nu vunnit fem matcher på raken, och Matthews har gjort mål i de senaste fyra av dem.

– Det ger en rysningar, det är verkligen någon speciellt, svarar Matthews på frågan om hur det kändes att få hemmapublikens hyllningar efter tredje målet.

Colorado förlorade mot Dallas förra veckan, men innan dess var det i början av november som laget senast åkte på stryk.

– Vi spelade inte som ett bra hockeylag, men vi vet att vi kan vara ett, sade Colorados lagkapten Gabriel Landeskog efter matchen.

Själv noterades Landeskog för en assist.

ANNONS