Emiliano Martínez fick en lyckad start i Aston Villa.
Emiliano Martínez fick en lyckad start i Aston Villa. Bild: Tim Goode/AP/TT

Tog straff och höll nollan i Villa-debuten

Emiliano Martínez gjorde en lysande sommar i Arsenal som Bernd Lenos ersättare mellan stolparna – bara för att släppas till Aston Villa. Det går bra där också.

Argentinaren Martínez debuterade på Villa Park med att rädda en straff och hålla nollan när Aston Villa inledde Premier League-säsongen med att slå Sheffield United med matchens enda mål.

Ezri Konsa ordnade målet efter pausen, Martínez stoppade John Lundstrams straff före vilan.

Sheffield United har inlett Premier League med två raka förluster. Den inledande kom mot det Wolverhampton som gav Manchester City en fajt i kvällens andra match. Kevin De Bruyne (straff) och Phil Foden såg till att City hade 2–0 efter en dryg halvtimma, men Raul Jimenez gav hemmalaget Wolves hopp i och med reduceringen på nick i 78:e minuten.

På tilläggstid gjorde Gabriel Jesus 3–1, ett skott som ändrade riktning på en hemmaförsvarare. För tionde året i följd vann Manchester City en premiärmatch i Premier League.