Leksand fick jubla i Mora.
Leksand fick jubla i Mora.

Tobias Forsbergs hälsningar stärkte Leksand

Leksand är tillbaka i SHL efter 3–2-seger mot Mora. Och mitt i lagets vilda firande i omklädningsrummet sitter lagkaptenen Martin Karlsson och tänker på en person: Lagkamraten Tobias Forsberg, som skakade sig allvarligt och som regelbundet skickat hälsningar till laget.

ANNONS
|

Just denna dag, när Leksand, gjorde comeback i SHL, fyllde Tobias Forsberg 31 år. Därför var han med på isen hos spelarna och på läktaren där fansen hyllade honom med flaggor och banderoller.

Efter segern berättar Martin Karlsson hur mycket Tobias Forsberg betytt för laget under alla kvalmatcherna.

- Vi har fått hälsingar från Tobbe på löpande band. Innehållet på hälsingarna håller vi inom laget. Men jag kan lova att han varit med oss hela tiden.

ANNONS

Martin Karlsson fortsätter:

- Det som hänt Tobbe har gjort att vi kommit närmare varandra på ett otroligt sätt. Vi har knutit band som gjort oss starka på isen. Vi har också insett hur livet kan vara så otroligt skört.

Känslor

Med tanke på detta var den en lagkapten som inte visste var han hade sina känslor i omklädningsrummet som var neddränkt av champagne.

- Tänk att vi lyckades med detta efter en säsong med nio raka matcher, fyllda hallar, Tobbes otäcka skada och dessutom få gå upp när klubben fyller 100 år.

Även Jon Knuts, som spelat för Leksand i så många år, bubblade av känslor och menade att Tobias Forsberg har haft en viktig roll för den här framgången:

- Tänk att vi gick upp på hans födelsedag. Vändningen kom ju i den matchen när han blev skadad. Sedan har truppen blivit så starkt enade för hans skull. Under den här tiden har vi i laget, inklusive Tobbe, knutit så starka band till varandra som gjort oss så starka.

ANNONS

Skapa SHL-lag

Tränaren Roger Melin står bredvid och strålar av lycka.

- Det här är bland det största som jag varit med om, speciellt med tanke på utgångsläget i december. Vi var långt nere i tabellen och vi hade riktig tur som vann de första matcherna sedan jag kom in i laget. Det här är stort.

Leksands general manager, Thomas Johansson, hade tårar i ögonen efter segern, men signalerade att Leksand snabbt ska börja arbetet för att skapa ett SHL-lag.

- Det arbetat börjar på måndag. Det finns ingen tid att förlora och vi har redan en plan för detta.

TT

ANNONS