Djurgårdens Rene Bourque i svart gjorde Kanadas andra mål när det blev förlust 2–3 mot Tjeckien i OS.

Tjeckien vann på straffar

|

Det blev till slut Tjeckien som vann gruppfinalen mot Kanada i ishockeyns grupp A. Men det krävdes straffar för att säkra vinsten med 3–2.

Kanada tog ledningen redan efter en minut på Mason Raymonds styrning när Dominik Kubalik satt utvisad. Tjecken tog dock revansch några minuter senare när han kvitterade till 1–1.

Djurgårdens René Bourque petade in en retur till 2–1 efter 13.30, även det i powerplay. Tjeckien kvitterade genom Michal Jordan i början av andra perioden.

Resten av ordinarie tid var det Kanada som hade övertaget men kunde inte få in någon mer puck bakom Pavel Francouz. Efter fem minuters förlängning gick det till straffar och där avgjorde Tjeckien.

Tjeckien har kvar att möta Sydkorea och Kanada ställs mot Schweiz i sista gruppmatchen. Poängen som Kanada tog ökar laget chans att bli bästa tvåa och ta en direktplats i kvartsfinalerna dit även de tre gruppsegrarna går.