Det jublas i Timrå. Arkivbild.

Timrå upp i topp efter femte raka segern

|

Timrå vann toppmötet i hockeyallsvenskan borta mot Oskarshamn med 2–1 och efter fem raka segrar är laget i serieledning.

Trots en viss hemmadominans matchen igenom (32–16 i skott) var det gästerna som petade in matchens två första puckar. Ungraren Vilmos Galló gjorde sitt tredje mål för säsongen när han satte 1–0 efter 14.18 av den första perioden och med knappt fyra minuter kvar av den andra utökade Johan Persson till 2–0.

Oskarshamns utdelning kom för sent. Tom Hedberg reducerade med knappt tre minuter kvar. Timrås 20-årige målvakt Victor Brattström fick chansen i stället för Henrik Haukeland och storspelade.

Björklöven hade chansen att klättra till andra plats i tabellen. Laget hämtade in 0–3 till 3–3 borta mot Vita Hästen men föll i förlängningen och blir kvar på fjärdeplatsen. Vita Hästen har vunnit samtliga fyra matcher som slutat oavgjort efter tre perioder.