Tiger Woods var inblandad i en krock vid 07-tiden på morgonen lokal tid i Los Angeles, USA.
Tiger Woods var inblandad i en krock vid 07-tiden på morgonen lokal tid i Los Angeles, USA. Bild: KABC-TV via AP/TT

Tiger Woods i bilolycka: "Ber för honom"

Stjärngolfaren Tiger Woods har skadats i en bilolycka och opereras på sjukhus för ett flertal benskador. Enligt Reuters är skadorna inte livshotande.

ANNONS

Olyckan inträffade söder om Los Angeles tidigt på tisdagsmorgonen, amerikansk tid, och Woods drogs loss ur sin svårt tilltygade bil av brandmän och ambulanspersonal innan han fördes till sjukhus.

Till tidningen Golf Digest säger Woods agent Mark Steinberg att Woods ådrog sig ett flertal benskador. Enligt tv-kanalen NBC LA säger en poliskälla att Woods opereras för flera frakturer i "åtminstone ett ben".

Nyss opererad

På drönarbilder från flera tv-kanaler syns vad som uppges vara Woods bil ligga totalkvaddad vid sidan om vägen. Stora delar av frontpartiet är helt intryckt.

Woods fördes enligt uppgifter till Harbor-UCLA Medical Center där han opereras.

Omfattningen av de skador Woods har ådragit sig är inte kända, men myndigheterna uppger att de inte är livshotande. Tiger Woods var ensam i bilen som fick omfattande skador. Enligt Los Angeles Times fick Woods tas ut från bilen genom vindrutan.

ANNONS

Han var vid medvetande och kunde kommunicera med räddningspersonalen.

Vad som orsakat olyckan är fortfarande oklart.

Så sent som i december genomgick Tiger Woods en ryggoperation – hans femte i ordningen – för att försöka bli av med de ryggsmärtor som plågat den 15-faldige majorvinnaren i flera år.

Enligt CBS skulle 45-årige Woods snart få resultaten från en MRI för att få besked om han kunde trappa upp träningen.

Det är inte första gången Woods är inblandad i en bilolycka. 2009 krockade den framgångsrike golfspelaren med en mötande bil.

Tidigare trafikbrott

Olyckan skedde samtidigt som hans då hittills okända utomäktenskapliga affärer avslöjades. Woods var då gift med svenskan Elin Nordegren. Paret skilde sig 2010.

Woods har tidigare gripits för rattfylleri. 2017 hittades golfaren i en kvaddad bil av polis i Florida efter att ha somnat vid ratten. Han dömdes då till en villkorlig dom och 50 timmars samhällstjänst.

Året var bottenpunkten för stjärngolfaren och många trodde då hans karriär var över. 2019 slog han många med häpnad när han vann US Masters – hans första golfmajor på över tio år.

Timmarna efter olyckan kom PGA-touren med ett uttalande:

"Vi har blivit uppmärksammade på Tiger Woods bilolycka i dag. Vi väntar på ytterligare information när hans operation är klar. Å PGA-touren och våra spelares vägnar ber vi för Tiger och han kommer att ha vårt fulla stöd under rehabiliteringen."

ANNONS

Jonas Ekblom/TT

Göran Sundberg/TT

ANNONS