Johannes Thingnes Bø var ohotad i säsongsavslutningen. Arkivbild.
Johannes Thingnes Bø var ohotad i säsongsavslutningen. Arkivbild.

Thingnes Bø avslutade i stil

Johannes Thingnes Bø har varit överlägsen i skidskyttevärlden denna säsong. Avslutningen på säsongen i Holmenkollen var inget undantag.

ANNONS
|

Johannes Thingnes Bø hade redan i går (lördag) skrivit in sig i historieböckerna genom att bli första skidskytt att ta 15 individuella segrar under en och samma världscupssäsong.

Han fick korrigera en siffra i det där historiekapitlet under söndagen.

Med fyra fläckfria skytten, och ett par snabba skidor på det, så var det aldrig någon som kunde hota den norske suveränen på den säsongsavslutande masstarten i Holmenkollen.

Seger nummer 16 för säsongen togs till slut med 19,2 sekunders marginal till tvåan Arnd Peiffer från Tyskland vid målgång.

Marginalen var så stor att Bø kunde hämta både en norsk flagga och en vikingahjälm från en funktionär innan han ens gick in över krönet till upploppet.

ANNONS

Ett upplopp som blev en enda stor hyllningsparad in mot mållinjen för storstjärnan, som vann den totala världscupen med den största marginal som någon någonsin gjort, enligt SVT. Lägg därtill cupsegrar i alla olika grenar också, vilket innebär att norrmannen får med sig en hel servis av kristallkulor från denna säsong.

Tysken Benedikt Doll slutade trea.

För Sebastian Samuelsson, enda startande svensk, blev det en tung avslutning på säsongen.

En nolla på första skyttet följdes av bommar på de tre efterföljande. Totalt slutade Samuelsson på fem bom och fick nöja sig med en 21:a plats.

TT

ANNONS