Elfsborgs tränare Jimmy Thelin är på god väg att bli en riktig supporterfavorit.
Elfsborgs tränare Jimmy Thelin är på god väg att bli en riktig supporterfavorit. Bild: Björn Larsson Rosvall/TT

Thelin hyllades med egen ramsa när Elfsborg vann

Efter 2–0-vinsten mot Mjällby stannade Elfsborgs supportrar kvar och sjöng i tio minuter. En hyllningssång om tränaren Jimmy Thelin.
– Det finns mycket annat att sjunga om, säger Thelin och ler.

ANNONS
|

Före avspark fick den nyvärvade hemvändaren Simon Hedlund ett röststarkt mottagande när fick visa upp sig på Borås arena.

Efter slutsignalen när spelarna hade varit framme och tackat publiken efter 2–0-vinsten mot Mjällby, bytte Elfsborgsfansen fokus. De satte igång en läktarsång på repeat:

”Vi har Thelin, Jimmy Thelin. Jag tror inte riktigt du förstår. Att Jimmy han är kung. Han leder oss till guld. Vi har Jimmy Thelin.”

Det häll på i sådär tio minuter.

– Vi har väldigt bra supportrar. Sen finns det mycket annat att sjunga om än just Jimmy Thelin kanske. Men det är en ganska bra ramsa får jag ändå säga, säger Jimmy Thelin, och fortsätter:

ANNONS

– Det är kul att vi har fått upp läktarkulturen. Match efter match står de där och stöttar oss, även på bortaplan. Vi kan glömma just den här ramsan och fokusera på vilken passion de visar för laget.

”Brutalt bra”

Mjällby kom från skrällsegern hemma mot Malmö (1–0) och visste mycket väl vad Elfsborg är bra på.

– Men det som vi hade pratat om hela veckan och som inte skulle få hända, det hände två gånger. Elfsborg är brutalt bra på höga bollvinster och kontringar, säger tränaren Anders Torstensson.

Först kom den höga bollvinsten – med mycket hjälp från gästerna. Colin Rösler spelade upp från straffområdet med en halvkort och lite missriktad passning centralt i banan. Han siktade troligen på Jesper Gustavsson, som dessutom halkade.

Elfsborg bröt enkelt. Två snabba passningar och sedan hade Sveinn Gudjohnsen ett enkelt jobb att sätta bollen i nät, i 37:e minuten.

En handbollskontring

Tre minuter senare slog Mjällby en hörna. Elfsborgs målvakt Hákon Valdimarsson gick ut och plockade den. Sedan kastade han ut bollen på en löpande Jeppe Okkels. Det liknade en handbollskontring.

Okkels sprintade 60 meter med bollkontroll och rullade sedan snett inåt bakåt. Michael Baidoo skickade upp 2–0 i nättaket.

Redan där kändes utgången på matchen klar, en stund före halvtid.

ANNONS

– Efter det hade vi inte instrumenten att dyrka upp Elfsborg. De är ett av de bästa lagen i serien att spela på ledning. Vi försökte, vi vek inte ner oss, men det märktes att det var serieledarna på deras underlag som vi hade att tampas med, säger Torstensson.

Eftersom Djurgården klarade 0–0 i Malmö ökade Elfsborg avståndet ner till MFF som nu är tre poäng efter på sin tredjeplats.

Men bara en poäng bakom Elfsborg finns fortfarande Häcken. Det efter att Hisingslaget ordnade segern mot Sirius (3–2) i sista tilläggssekunderna.

ANNONS