Barcelonas spelare under den tysta minuten inför den spanska ligapremiären mot Real Betis på Camp Nou.
Barcelonas spelare under den tysta minuten inför den spanska ligapremiären mot Real Betis på Camp Nou.

Terroroffren hyllades när Barca premiärvann

Terrorattackerna i Katalonien var i fokus inför FC Barcelonas ligapremiär hemma mot Real Betis. När matchen på Camp Nou var slut hade Barca vunnit komfortabelt med 2–0.

ANNONS
|

På söndagskvällen spelade det spanska storlaget FC Barcelona sin första fotbollsmatch sedan 13 människor dödades av en skåpbil på paradgatan Las Ramblas i torsdags.

Natten till fredagen dödades en person till i Cambrils, 12 mil söder om Barcelona. I de två terrordåden skadades dessutom över 130 människor.

Specialtröjor

För att hedra offren från terrordåden deltog både hemmalaget Barcelona och bortalaget Real Betis i en ceremoni inför kvällens ligapremiär på Camp Nou, sex kilometer från Las Ramblas. Säkerheten kring matchen var väl tilltagen och en tyst minut hölls, till tonerna av ett musikstycke.

ANNONS

Barcelona spelade i specialdesignade tröjor med hashtagen #TotsSomBarcelona (Vi är alla Barcelona) på bröstet. Ingen av hemmalagets spelare bar något efternamn på ryggen. Namnen på ryggtavlorna ersattes i stället av ett unisont "Barcelona".

Även Madrid vann

Real Betis spelare bar t-shirts med texten "El Real Betis amb Barcelona" (Real Betis är med Barcelona) i samband med att båda lagen gick in på fotbollsplanen. Båda lagen bar också svarta sorgeband.

Matchens båda mål kom inom loppet av tre minuter i den första halvleken. Real Betis rumänske försvarare Alin Tosca satte 1–0 i egen bur i den 36:e matchminuten, Barcelonamittfältaren Sergi Roberto satte 2–0 i 39:e.

Under kvällen spelade gjorde även Real Madrid sin ligapremiär och tog hem en enkel seger med 3–0 mot Deportivo. Gareth Bale och Casemiro såg till att Real Madrid hade 2–0 redan till halvtidsvilan, och Toni Kross fastställde slutresultatet med en halvtimme kvar av matchen.

TT

ANNONS