Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Jesper Nyberg.

Teknikstrul när Nyberg bommade EM-guldet

Jesper Nyberg hade händerna på guldet efter halva running target-EM i blandade lopp. Men efter tekniskt strul i skyttehallen halkade Hylteskytten ned till nionde plats i Maribor. – Det blev lite svårt att fokusera om, säger han.

Jesper Nyberg hade inte de yttre förhållandena med sig i EM-tävlingen i Slovenien. Efter knappt halva första omgången tvingades han börja om från början.

– Det var lite problem med mixloppen. Det kom bara långsamma i början. Jag hann skjuta nio skott och sedan fick jag börja om igen. Det har man aldrig varit om innan så det blev lite konstigt, berättar han.

Skyttarna ska egentligen ställas inför tio långsamma lopp och tio snabba, men maximalt fyra av samma i rad. Nyberg fick i stället nio långsamma i rad.

Han tacklade dock omstarten stabilt och sköt 193 poäng (95+98), vilket gav honom ledningen efter första halvan.

– Men från början skulle jag ha fått skjuta om det resultatet också, för det var egentligen fel där också. Jag fick en snabb för mycket. Men efter att vi diskuterat med juryn i 45 minuter så kom de fram till att jag fick behålla det resultatet.

I andra omgången gick det dock inte lika bra. Jesper Nyberg sköt 185 poäng (90+95) och totalt 378, vilket petade ner honom till nionde plats i slutprotokollet.

Bidrog allt strul till att du sköt sämre på andra halvan?

– Nja, det vet jag inte egentligen. Det är inte säkert att det hade gått bättre annars heller. Det blev lite svårt att fokusera om. Men det är som det är.

Jesper Nyberg fick dock med sig ett lagsilver från torsdagens tävlingar ihop med Emil Martinsson, som tog brons individuellt, och Niklas Bergström (15:e).

Ryssarna Vladislav Shchepotkin och Maxim Stepanov möttes i särskjutning om EM-guldet. Shchepotkin vann.

På fredagen avgörs tävlingen i regelbundna lopp.

Fler lokala sportnyheter hittar du här