New York-publiken buade så fort Torontos John Tavares rörde pucken.
New York-publiken buade så fort Torontos John Tavares rörde pucken.

Tavares utbuad av New York-publiken

Robin Lehner storspelade i New York Islanders mål när laget krossade Toronto med 6–1 i NHL. Men det som lämnade mest intryck av matchen i New York är hur Torontos John Tavares möttes av publiken.

ANNONS
|

Tavares gjorde sin första match i sin gamla hemmaarena sedan han lämnade Islanders efter nio säsongers spel. Han valdes som nummer ett av Islanders i draften 2009 och var lagets kapten från säsongen 2013–2014 tills han i somras lämnade för ett sjuårskontrakt med Toronto, värt 77 miljoner dollar, motsvarande cirka 711 miljoner kronor.

Besvikna Islandersfans buade när Tavares äntrade isen, och fortsatte att bua varje gång han rörde pucken.

- Man måste självklart inte gilla mitt beslut, jag har försökt förklara hur det är och hur jag kom fram till det. Det är vad det är, jag har fattat mitt beslut. Jag har gått vidare och försöker bara gå ut och spela, sade Tavares efter matchen.

ANNONS

- Du vet att du måste vara en viktig speciell spelare och person för att de ska hedra dig så, för de buar bara ut dig om du var viktig, säger Torontos tränare Mike Babcock och fortsätter:

- Vi spelade bra, vi började bra. Enligt mig hade publiken inget att göra med hur matchen slutade.

Islanders avgjorde matchen i andra perioden då laget gick från 1–1 till 4–1.

Någon som däremot påverkade slutresultatet var Islanders svenske målvakt Robin Lehner som räddade 34 skott. Han släppte in ett.

- Självklart var det en känslosam match, men jag är imponerad av hur vi höll kontrollen över allting och bara spelade som vi planerat. Vi fick ett bra resultat och till syvende och sist betyder de här två poängen mycket för oss, sade Lehner.

ANNONS

Brad Richardson gjorde fyra mål när Arizona besegrade Vancouver med 5–2. Bara åtta spelare – däribland Mats Sundin – har gjort fyra mål eller fler i en och samma match de senaste 20 åren i NHL.

TT

ANNONS