Sam Hallam på läktaren i Tammerfors. Nästa år kan han få återvända, men då stå i båset, om Sverige hamnar i den finländska staden igen. Arkivbild.
Sam Hallam på läktaren i Tammerfors. Nästa år kan han få återvända, men då stå i båset, om Sverige hamnar i den finländska staden igen. Arkivbild. Bild: Jonas Ekströmer/TT

Tammerfors/Riga tar över VM nästa år

Ishockey-VM ser ut att återvända till Tammerfors redan nästa år. Konstellationen Tammerfors/Riga är enda sökande som ersättare för S:t Petersburg.

ANNONS

Internationella ishockeyförbundet, IIHF, fråntog tidigare i våras S:t Petersburg nästa års herr-VM på grund av den ryska invasionen av Ukraina.

Beslutet om ersättare ska tas under IIHF:s kongress senare i veckan, men nu skriver IIHF på sin webbplats att Tammerfors och Riga är enda sökande.

Tidigare hade Ungern och Slovenien – båda nationerna är nykomlingar i A-VM nästa år – planer på en gemensam ansökan, men den föll då den ungerska regeringen inte gick in med statliga garantier.

VM i Tammerfors/Riga är planerat att spelas den 12-28 maj nästa år med Tammerfors som huvudort. Riga tar hand om en grupp och två av kvartsfinalerna.

ANNONS

IIHF meddelar också att Schweiz är enda sökande för VM 2026.

Sedan tidigare är det klart att VM 2024 arrangeras i Prag och Ostrava och att 2025 års turnering samarrangeras av Stockholm (som huvudort) och danska Herning.

ANNONS