Italien nästa. Caroline Andersson tävlar för italienska stallet Inpa-San Vincenzo i sommar.
Italien nästa. Caroline Andersson tävlar för italienska stallet Inpa-San Vincenzo i sommar.

Talangen tävlar för italienskt stall

Svenska ungdomsmästarinnan Caroline Andersson, 15, från Oskarström trampar vidare ut i cykelvärlden. I helgen körde hon i ledartröjan i Youth Tour i Danmark – och snart byter hon dress till ett italienskt stall.

ANNONS
|

Caroline Andersson, som är fostrad i Halmstads CK, tävlar från och med i år för danska Team Rytger.

Men i juni kommer hon att gästköra för Inpa-San Vincenzo från Toscana, som är ett avItaliens ledande talangstall med tre nationella ungdomstitlar i fjol.

– Det var en möjlighet som dök upp. Hon ska köra tre tävlingar under två och en halv vecka. Caroline har ju åkt mycket internationellt och är duktig på att köra uppför, men nu får hon köra i riktiga berg som Dolomiterna och Alperna, säger Michael ”Roddarn” Andersson, pappa och tränare.

I helgen visade Caroline Andersson framfötterna igen i det stora danska etapploppet Youth Tour utanför Köpenhamn.

ANNONS

Hon var tvåa på prologen, men tog över den gula ledartröjan i U17-klassen genom att vinna tempot på andra etappen. Därefter blev hon dock sjuk och tvingades bryta tävlingen under tredje etappen.

I U19-klassen för herrar slutade storebror Andreas Andersson, Halmstads CK, femma som bäste svensk, slagen endast av fyra danskar med JVM-fyran i tempo Julius Johansen i täten. Andreas Andersson, som körde både JVM och JEM i fjol, var topp tio på alla etapperna.

CK Bures Anton Dahlblom var bäste svensk i U17-klassen på 16:e plats. I U15 trampade klubbkompisen Eric Pedersen in som tolva.

I U13 blev det en tredjeplats för Bures Miranda Hellberg Ragnarsson. Elvira Hellberg Ragnarsson var sexa i U15.

ANNONS