Irma Karlsson på Balahe vann fredagskvällens avslutande klass.
Irma Karlsson på Balahe vann fredagskvällens avslutande klass.

Talangen snuvade mästaren på segern

Direkt upp i ledning i fajten om att bli främste ryttaren i showen. Peder Fredricson visade på nytt vem som är nummer ett. Men fick vi också en skymt om vem som kanske tar över på sikt? Irma Karlsson, 24, snuvade Fredricson på segern i kvalet till finalen i Sweden Masters.

ANNONS
|

Europamästaren matchade All In i 1,45-hoppningen som avslutade fredagskvällens hopptävlingar i Friends arena. Inget har väl undgått att det var med valacken han vann EM-guldet i augusti och tolv månader innan dess tog OS-silver på i Rio de Janeiro. Men den här gången rådde ett av världens främsta ekipage inte på Karlsson och hennes 15-åriga sto.

SM-guldmedaljören Karlsson gav den entusiastiska publiken en vink om att hon tillhör Sveriges främsta framtidshopp.

"Superduktig ryttare"

- Irma är en superduktig ryttare, säger Fredricson som dessutom fick se sig slagen av brasilianaren Marlon Módolo Zanotelli.

ANNONS

Karlsson njöt av framgången.

- Jag förstod att jag var snabb eftersom jag var snabbare än Peder och han är snabb, speciellt på All In. En häftig känsla att höra publiken.

Men det är inte säkert att hon är en av de sex som rider finalen i Masters på söndag.

- Jag får se om jag ska rida. Min plan var att inte göra det. Jag har egentligen ingen häst som är optimal för det.

- Vi får se hur jag gör.

Mutades med godis

Fredricson var en smula orolig för hur All In skulle reagera i Friends.

- Han är ingen stor vän av skärmar. Han står inte och skakar och så, han gillar det bara inte. Men han är inte värre än att han glömmer bort det om jag ger honom godis. Han hoppade bra och jag är glad över tredjeplatsen.

ANNONS

På Zaloubet var Fredricson både felfri och snabbast när hopptävlingarna inleddes i Sweden international horse show. Han var dryga sekunden före engelsmannen John Whitaker och drygt två sekunder snabbare än irländaren Bertram Allen i 1,40-klassen.

Etta och trea betyder att han leder i jakten på meetingpriset.

- För mig var det en perfekt start, säger han.

TT

ANNONS