Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Henrik Stenson fick en bra start på US Open. Här förbereder han sig för en putt på det åttonde hålet på Pebble Beach.

Tålmodig Stenson inledde starkt

Henrik Stenson fick en bra start på årets andra golfmajor, US Open. Svensken gick runt de första 18 hålen på Pebble Beach på tre slag under par och ligger på en delad åttondeplats.

Henrik Stenson, som under våren har kämpat för att hitta tillbaka till ett vinnande spel, fick ett fint genrep med en åttondeplats i Kanada förra helgen och gick stärkt ut på Pebble Beachs lika vackra som utmanande 18 hål.

- Det här är ingen lätt bana att hitta självförtroendet på, men jag försökte hålla mig till min plan och det tycker jag att jag lyckades med ganska bra. Jag slog några riktigt fina järnslag men lyckades inte riktigt få i gång puttern, säger Stenson, som avslutade med fyra birdies på de sista fem hålen.

- Jag hade tålamod där ute, om man har chanser och missar dem måste man fortsätta att spela på samma sätt och hoppas att det blir en bra runda, och det var vad som hände här. Och det är klart att det kändes bra att sätta fyra raka birdies på slutet.

Kinhult debuterade

Alex Norén hade det svårare på den vackra kustbanan och gick in på 75 slag, långt från tätstriden.

Bakom de två rutinerade svenskarna finns ett tredje blågult hopp i tävlingen, Marcus Kinhult som gör US Open-debut. Kanske var det nerverna som spökade i inledningen, där det blev två tidiga bogeys.

Efter den starten höll 22-åringen i spelet något mer stabilt och gick till slut in på tre slag över par.

Rose i ledningen

Justin Rose – som snuvade Stenson på OS-guldet i Rio 2016 – leder tävlingen efter första dagen. Rose gick runt på 65 slag, sex slag under par, efter att ha avslutat med tre raka birdies. Engelsmannen hade en sen starttid och var en av de sista spelarna som kom in i klubbhuset. Det gör han gärna på söndag också, då det skulle innebära att han är i den absoluta täten.

- Det är definitivt kul att spela det hålet (18:e) sent på kvällen. Det är vid sjutiden på kvällen man vill vara där, och definitivt då man vill vara där på söndag, sade han på en presskonferens.

Rose leder med ett slag före en kvartett spelare i den hittills jämna tävlingen. 39 spelare ligger under par, bland dem norrmannen Viktor Hovland, som gör sin sista tävling som amatör.

Hovland inledde tävlingen med fyra birdies på sex hål och var utropstecknet i toppstriden. En dubbelbogey höll på att förstöra dagen, men två avslutande birdies göra att norrmannen parkerar på 16:e plats, två under par.