Systrarna Thurin är vidare i Mellbystrand

I går inleddes CEV Satelitte Tour i Mellbystrand. Det blev en mardrömsstart för svensk del, med tre förluster. Men hoppet lever med lag Thurin, som vann sin andra match.

ANNONS
|

Den Europeiska damtouren i beachvolleyboll har stannat till i Mellbystrand. De svenska lagen fick värsta möjliga start på turneringen, då alla förlorade. Men ett lag är inte utslaget förrän efter två förluster, och den chansen tog tvillingsystrarna Thurin vara på, när de vann match två. I nästa drabbning möter de tyska Sandra Ittlinger och Teresa Mersmann.

Men det började alltså tuffare. Strax efter nio i går morse fick svenskorna Tora Hansson och Sofia Ögren äran att inleda turneringen. De ställdes också mot tyskt motstånd, och matchen gick till ett tredje och avgörande set, som tyskorna vann med 15-10.

Därefter var det dags för tvillingsystrarna Kristina och Susanna Thuri, mot ett lag från Tjeckien. I första set fick lag Thurin jaga ur underläge. Men vid 18-17 hade de vänt och tagit ledningen, och de fick också setets första matchboll vid 20-19. Men tjeckiskorna gav sig inte, och vann till slut setet med 23-21. Även i nästa set var det kamp om varje boll, och även om svenskorna ledde vid halvtid med 11-10, förlorade de även nästa set, då med 19-21.

ANNONS

– Det var tufft, det kändes som att vi spelade bättre och bättre. Men de var duktiga, och vi fick inget gratis, säger Susanna Thurin.

Senare under dagen skulle också Tadva Yoken och Sigrid Simonsson spela sin premiärmatch. De var det svenska lag med högst ranking och bäst meriter inför turneringen. Men även de fick problem tidigt och förlorade första set med 14-21, mot norskorna Ingrid Lunde och Oda Ulveseth,

Simonsson skadade också tummen under första set, och fick spela med lindad hand. Dessutom var de inte helt sams med domaren, och Yoken fick en varning för protest. Andra setet slutade till slut med förlust med samma siffror.

– Vi blev lite rubbade i vårt spel. Delvis på grund av min tumme, och utan att skylla på domaren så kan man säga att vi blev lite psykade av den biten också, säger Simonsson.

Även i nästa match fick Yoken/Simonsson se sig besegrade av norskt motstånd. De förlorade det tredje och avgörande setet med 11-15, och är ute ur turneringen.

Men sent i går spelade alltså systrarna Thurin även sin andra match för dagen, då mot Milena Matic och Marija Milosevic från Serbien. Och det blev till slut en svensk seger, efter stor dramatik och 2-1 i set.

ANNONS

– Gud var roligt det var att spela, med hela klacken med oss och allt. Helt underbart, säger en glädjerusig Kristina Thurin strax efter matchen.

Sent i går kväll spelade även svenskorna Hansson/Ögren sin andra match. Hur den slutade går att se på förbundets (CEV) hemsida.

ANNONS