Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Dell och Sonya Curry under första semifinalmötet mellan Golden State och Portland. Stephen Currys fru Ayesha Curry sitter till höger om dem.

Syskonmötet en extra krydda i NBA-slutspelet

Med specialsydda basketlinnen påhejas bröderna Stephen och Seth Curry av sina föräldrar under semifinalsserien mellan regerande mästarna Golden State och Portland. För första gången möts två syskon så här långt fram i ett NBA-slutspel.

Att flera syskon lyckas ta plats i USA:s basketliga NBA är inte helt ovanligt. Däremot har två syskon aldrig tidigare samtidigt tagit sig så här långt i slutspelet.

- Någon kommer att förlora och vi kommer att ta oss till final med en av dem och det hela kommer att kännas bitterljuvt, säger pappa Dell Curry, som även han har spelat i ligan, till nba.com.

Inför varje match singlar föräldrarna slant om hur de ska bära sina specialsydda basketlinnen. Under första matchen hade pappa Dell på sig sitt vändbara linne med Stephens nummer 30 på magen och Seths nummer 31 på ryggen, medan mamma Sonya bar sitt linne tvärtom. Vid möte nummer två hade de bytt.

- Men de kan inte hålla sig och applåderar så fort någon av oss gör något bra, sade Stephen om föräldrarna under presskonferensen efter första matchen.

Förutom att föräldrarna singlar slant inför varje möte innebär slutspelet en hel del resor för Dell och Sonya Curry. Alla slutspelsmatcher spelas i bäst av sju och paret Curry har sagt att de ska sitta i publiken vid samtliga av sönernas matcher – tillsammans med Stephens fru Ayesha på Golden States hemmamatcher i Oakland och med Seths fästmö Callie Rogers när Portland spelar hemma.

- Det har varit hektiskt, säger Dell Curry.

- Men missförstå mig inte, vi tar inte detta för givet. Vi tar bara in allt. Vi klagar inte alls. Vi vet hur speciellt detta är.